Thursday, June 30, 2011

#3 SPONTANEOUS THURSDAY | EMOSI SEKARANG


AAAAA.... NI MAKAN DIA!!




p/s: gaya baca - tiru macam nabil, hohoho

suke? like la..

Wednesday, June 29, 2011

Bila Lelaki Mula Membebel

A girl and a guy fought. The guy gave silent treatment to his girlfriend by not talking even one word to his girlfriend. So the girl is confused and went to her boyfriend's friend to ask for help.  

----------The conversation between the guy and his friend----------


Friend : Is everything alright?

The Guy : Why?what happened?

Friend : Your girlfriend came in the morning. 

The Guy : What?what did she tell you?

Friend : She told me that you were not talking to her anymore. what's the problem?

The guy : Problem?Problem is she's a girl and nothing else.
Problem is, i wish there shouldn't be any problems in my life.
But if there's no problem in my life, this becomes a biggest problem to her!
why she is worried?
she has to celebrate.
Because, this is exactly what she wants.
Seriously these days, when she opens her mouth to talk, feels like stuffing something into her mouth.
Trust me, i had it all in 6 months, I've seen everything.

what love?what relationship?what happiness?
Relationship means, enter into it with your own happiness.
after that..all you have to worry is about.. her happiness, her birthday, her cat's birthday! her new year..even you have a new year.
No one can make these girls happy.
A happy woman is a myth.
For instance, Batman's girlfriend.
Until he didn't become Batman, she kept saying:

you don't do anything..you are useless.. you are impotent.. how can i stay with a man like you?

Poor guy become Batman, that day she said...

you became batman? i wanted to be with a normal man..how can i stay with you?

The entire fault is of stories.
A girl and a guy falls in love.
They both stay together.
The movie ends.
No one tells the story after this.
I'll tell you the story after that.
if the guy doesn't hug the girl for two days, there's a problem.
if he hugs her, she says: 

you are cheap..This is too much..

They don't get tired from shopping.
First cushions and now curtains.
Cushions didn't match the curtains, so she bought more cushions.
I have so many mugs that if I sell them, I can bear my life for a month.
She goes to buy something and buys something else.
She will irritate me for two weeks saying she wants to buy a table, 
she spent 5 hours in the mall and bought dirty slippers.
Again start irritating that she needs to buy a table.

I am working in the office and she calls..
as soon as I answer the phone, I tell her I cannot talk to her..
Is it so difficult to understand?

What will happen if you talk to me for two minutes?

If I talk to you for two minutes, what will you gain??!
I won't be able to talk to you properly.
Then if I disconnect the phone without saying 'I love you'..she starts her melodrama.
This mobile phone has irritated me a lot.
It has made my life miserable.
It is like a noose to me.

You can't talk to me..
You've lost interest in me..
If you didn't want to talk, why did i call you?

Oh mann! how would i know why you called me?!!

I am working in the office, i get a SMS saying 'i love you',
So, I reply to her 'i love you too'.
Then I keep getting SMS one after other.
What work does she do in the office?
If I don't reply 2 SMS's, I get a call immediately.
If you don't answer the phone,
you get a message in 10 minutes.

I don't think its working anymore.

In 10 minutes it goes from 'Baby, i love you', to 'I don't think its working anymore'.
This is when they are not even down.
Now I know why men die of heart attack and why gays are so successful.
Because they don't have women to ruin their happiness.

People says: Behind every successful man there's a woman...
True! but no one says that : behind all unsuccessful man, there's also a woman!
Anybody can say that unsuccessful people are more in quantity than successful people in this world.

I am working in the office.
I tell her, I'll be late.
She won't have her food.
She'll go to sleep hungry.
If I tell her to eat, it is a problem. 
Shall I quit my job?
Go home. Appease them.
Make them have their food.
Doing all this, one doesn't feel hungry.
Even after doing all this, if the person is sitting in a corner peacefully, 
then she comes asking :

what are you thinking?
what are you thinking?
what are you thinking?

Oh God! I'm not thinking anything.
I am thinking how do i shut your mouth?
what are you thinking? Tell her to place a camera in my head.

After all this: we never talk.

we need to talk.
I don't think its working anymore.

I'm telling you, you cannot discuss anything with a woman.
Because they call it a discussion, but any discussion with a woman is an argument!
Boss, you can't win them in an argument.
Because, we men have a basic need.
To make sense in an argument.
It make no difference to the girls.
Why should she lose the argument for useless things?
They won't argue for today's matter..They'll fight about this matter after two months.
One doesn't even remember what had happened two months back.
Girls remember it. This is not a small weapon, but a big one.
We'll use this point in a bigger argument.
Try to prove that you are right.
you would feel that you would surely prove with this point.
Then you will hear her say:

Don't point your finger at me!

You wouldn't have noticed that your innocent finger is pointing towards them.
Suddenly the whole argument will flush down the gutter and the topic will be
'how dare you point your finger at me?'
Who made this rule?who made it?
If they throw a shoe in that argument, that's nothing.
But if you just point your finger at them, the matter ends.
She's right and you are wrong!

You tell me, why did she come here?
If I do the same, If I call her friend and share my problems with her, 
She would say :

You called my friends?
You want to gain their sympathy?
Why don't you go and sleep with her?!

It is ridiculous, pal.




p/s: selamilah hati lelaki.. jangan ikutkan perasaan keperempuanan sangat..haha
p/s lagi : kredit pada movie punchnama..hohoho

suke? like la..

#4 WORDLESS WEDNESDAY | Melelehhh~



suke? like la..

Saturday, June 25, 2011

Bila Aksi Gay Ada Depan Mata

Semalam tengah aku sibuk nak setelkan hal-hal nak masuk kerja ni - contohnya macam pergi bangunan KWSP untuk ambil salinan penyata, fotostat segala dokumen semua tu, aku memang pecut laju gila lah.. sampai sesat jugak lah cari jalan sebab tak pernah pergi bangunan KWSP kat area bangsar, petaling jaya..

Dahlah dengan mengejar masa takut dah tamat office hour semua kan.. sampai kena call member lagi tanya jalan.. huhu bila dah setel semua tu, agak lega sikit la dan on the way nak pulang ke kelana jaya, aku ambil jalan shortcut.. Tengah aku sedap pecut tu (yelah, dah nak dekat pukul5, kang jam pulak jalan kan..) aku stuck kat belakang satu kereta ni.. slow gila kot.. nak potong tak boleh sebab kereta belah kanan laju lah pulak..


Takpe, sabar-sabar.. dan yang aku hairan tu, asyik-asyik tekan brek je kereta depan ni! apahal? aku tengok kereta kat depan kereta dia jauh lagi.. apasal nak brek brek? pelik.. aku pun usha lah dalam kereta depan aku ni..amboih!!!

Dalam kereta tu ada pemandu dan penumpang di sebelah pemandu.. kira seat depan je lah ada orang.. kat seat belakang takde orang.. dua-dua lelaki! aisshhhh..romantik sungguh! siap pegang-pegang tangan... dekat-dekat kan muka masing-masing.. tak jadi beb aku nak potong kereta tu..follow je senyap-senyap kat blakang kereta tu, HAHA

adehh, dosa mata aku lihat yang bukan-bukan, hehe

kena tukar sticker.. patutnya
baby making in process in the car, haha


p/s: hati-hati dengan no plate ni : JDC 6032 / JBC 6032, bwahahah =p 
peace~


suke? like la..

Friday, June 24, 2011

MAHARAJA LAWAK FINAL

Minggu ni finalis-finalis ada 2 tugas yang perlu dilakukan iaitu tugas pertama ialah bebas dan tugas kedua merupakan muzikal komedi. Tirai dibuka dengan persembahan nabil yang mana aku rasa best jugak.. bak kat nabil - best bro! best bro.. huhu *betul-betul tak sangka yang spiderman tu hidup rupanya, hoho*


Persembahan kedua adalah daripada kumpulan jambu.. ermmm..sejujurnya aku tak rasa best pun.. biasa je.. sorry jambu.. *peminat jambu, jangan marah aku eh.. ni sekadar pendapat peribadi..*


Persembahan seterusnya adalah dari kumpulan sepah dan tugas 1 ni diakhiri dengan kumpulan jozan.. Apa yang aku boleh cakap pasal kumpulan sepah - OMG!! baikkk punye!! haha bengong la sepah ni.. yang ni serius aku gelak gila.. lagi-lagi kemunculan ustazah jeff.. HAHA 


Untuk Jozan - untuk tugasan pertama ni agak average la.. best, best.. cuma tak boleh lawan sepah setakat ni... and pendapat aku yang sejujurnya - setakat ni yang first yang best adalah sepah! 2nd = jozan.. 3rd nabil and 4th jambu...


hmmm...takpe-takpe.. kita tengok tugasan kedua kejap lagi.. its Musical comedy!! hehe

----------------updated---------------


Tugasan Kedua = Musical Comedy.

1. Nabil
Performance best.. guna lagu Bruno Mars.. lirik ok cuma kalau dia dapat hafal lirik - confirm lagi best! betul tak? konsep lebih kurang sama dengan yang dulu.. hmmm.. tapi apa-apa pun, simple lagi best bak kata Mamat Khalid.. hoho 

2. Jambu
aku suka dengan cara jambu buat lagu untuk kira duit tu.. haha sangat entertaining.. part zila bakarin pun ok..ooooohhh.. my love.. my darling.... haha cuma ending dia macam tak berapa sangat...persembahan jambu yang ni dapat tebus balik persembahan diorang untuk tugas pertama tu.. good job jambu!

3. Sepah

SANGAT BESTTT!!! haha tapi serius la, kalau aku dapat laki macam tu, adoiii.. barah otak wooo... haha boleh pulak macam tu.. hihi pape pun.. baikkkkk punya!!!! siap peluk-peluk lagi dengan dafi yang tak tahan tuu... HAHA

4. Jozan 
Jozan punya konsep macam gabung semua balik komedi yang diorang pernah buat dulu.. dan persembahan diorang memang best! aku suka bila mail lambong and acoi bergabung adoi!.. haha lagi-lagi part begitulah awan nano nano nano nano nano........ HAHA



harap-harap yang menang adalah jozan atau sepah..coz they deserve it! hihi

---------------updated---------------

dan keputusannya, juara yang bakal menerima RM350 000 *wooo, banyak tuh!* juara adalah.........


SEPAH!!!!



p/s: walaupun aku peminat jozan, aku ngaku yang sepah memang best malam ni dan layak menang! =)
p/s lagi: selamat pun jozan tak menang, kalau tak orang cakap menang undi je.. kan? tapi jozan tetap pemenang di hati peminat- bak kata ac mizal.. huhu peace ya'll!!


suke? like la..

JOM JOIN BLOGLIST FYNA


jom ramai2 terjah dan join blog dia ni.. ^____^

suke? like la..

Mengejar keseronokan yang tiada faedahnya~

Dunia sekarang dah tak ada perikemanusiaan.. makin sikit orang yang berhati mulia dan baik lah senang cerita.. seriously aku takut dengan keadaan dunia sekarang.. perang sana sini.. rakyat memberontak.. pembunuhan sana sini.. semalam bayi pulak dijumpai mati dalam microwave.. nauzubillah.. 

Aku takut..sumpah! aku takut.. macam mana lah keadaan dan nasib kita di kemudian hari? saat dunia dah nak dekat kiamat ni? sempat kah kita untuk bertaubat dan kembali kepada jalan yang benar? sempatkah kita mengucap dua kalimah syahadah sebelum ajal datang? sempatkah kita meminta maaf pada orang ramai atas kesalahan-kesalahan yang pernah kita lakukan? fikir-fikirkan lah..

ayat yang sering didengar atau ayat yang lebih kurang maksudnya :

"nanti aku berubah lah.. confirm punya.. jangan risaulah.. aku akan berubah.. sampai masa nanti aku berubah lah..."

sempatkah?
dunia dah nak dekat kiamat tapi diri masih mengejar keseronokan dunia..
sekian tazkirah hari jumaat~


jom sama-sama berubah.. ^___^

suke? like la..

Thursday, June 23, 2011

#2 SPONTANEOUS THURSDAY



KALAU TAK DAPAT, MAKNANYA ADA YANG LEBIH BAIK DARI YANG ITU. SO CHILL, OKEY?~  (^___^)



suke? like la..

Wednesday, June 22, 2011

#3 WORDLESS WEDNESDAY | Blog Faziera193




suke? like la..

Tuesday, June 21, 2011

Movie Unknown | Best!

Movie ni tak keluar wayang lagi tapi biasalah kan.. belum sempat masuk Malaysia lagi, movie ni dah ada dah link untuk download secara halam.. hihi 


Movie ni bagi aku memang best lah.. sebab aku jenis yang tak suka baca sinopsis sebelum tengok movie tu.. yelah..barulah ada suspen sikit kan.. trailer lain la.. ni kadang-kadang aku tengok kat laman web, siap bagi sinopsis full.. pe jadah ke hal nye kan? 

Ni aku nak cerita sikiiit je pasal movie ni..movie ni mengisahkan sepasang suami isteri yang keluar negara sebab ada conference.. sampai je kat hotel, suami ni baru perasan yang briefcase dia yang ada passport dia tertinggal kat airport.. jadi dia patah balik lah naik teksi dan isteri dia tunggu kat hotel.. dalam perjalanan ke airport tu, teksi tu accident - menyebabkan si suami koma selama 4 hari tanpa identiti dan tak berapa nak ingat sangat.. try pikir semua, dia ingat pasal isteri dia dan conference tu.. TAPI! masalahnya sekarang ialah si isteri yang dah tak kenal kat dia! 

haa...amacam?pelik tak?hihi tengoklah trailer movie ni ye.. 


untuk download:

http://ifile.it/aef6oy7/Unkn.2011.BRRip_mediafiremoviez.com.mkv.001
http://ifile.it/t854xu2/Unkn.2011.BRRip_mediafiremoviez.com.mkv.002
http://ifile.it/i4xl3bq/Unkn.2011.BRRip_mediafiremoviez.com.mkv.003
http://ifile.it/vzu4wef/Unkn.2011.BRRip_mediafiremoviez.com.mkv.004


happy watching! =)

suke? like la..

Monday, June 20, 2011

Bila Badan Sendiri Dipanggil Interview

Inilah kehidupan lepasan universiti.. bila dah habis belajar je, mulalah diri tak duduk diam.. enjoy ke sana ke sini, al-maklumlah, dah bebas dari alam universiti kannn.. tapi tak lama.. bila dah mula rasa bosan, dengan duit pun nak hampir kering, mulalah tak senang duduk dan panas punggung untuk cari kerja.. apa lagi, apply job dekat jobstreet lah yang paling mudah kan??


sekarang ni, aku dah dapat panggilan temuduga.. hoi! apa mau bikin? kelam kabut aku duk prepare and pikir nih!

  • baju apa aku nak pakai?
  • apa aku nak cakap time interview nanti?
  • cukup ke document and certificates yang aku bawak?
  • company ni pasal apa?
  • job description aku apa je nanti?
  • gaji macam mana?
  • dah ready ke aku nak interview ni?

nervous dia lain macam beb! mengalahkan orang lelaki yang tengah disalam dengan tok kadi.. haha apa-apa pun, yang paling penting adalah konfiden! kite kena konfiden walaupun jawapan tak berapa nak betul.. hehe

kalau temuduga tak berjaya, jangan give up! tak dapat sekali bukan bererti tak dapat selama-lamanya~

Esok aku interview..doakan aku dapat ye? moga-moga murah rezeki kau nur faziera! amin =)


suke? like la..

Friday, June 17, 2011

Lelaki X Kelas Pertama


Hoho orang lain dah lama tengok lelaki X kelas pertama (X-men First Class), aku baru terhegeh-hegeh nak ke panggung wayang... apa best sangat ke cerita ni? cuba cerita sikit....

Sinopsis:

In 1962, Charles Xavier starts up a school and later a team, for humans with superhuman abilities. Among them is Erik Lensherr, his best friend... and future archenemy.

Ohhooo.. pasal macam mana mula-mula ditubuhkan lah ye.. ok kot.. yang penting kat The Internet Database (IMDb) bagi rating yang tinggi lah jugak.. iaitu 8.1/10.. ok lah kan... nak tengok lah petang sat lagi.. tiket dah beli...heee



p/s: malam kita layan MaharajaLawak pulak... =)
suke? like la..

Thursday, June 16, 2011

#1 SPONTANEOUS THURSDAY



NAK SHOPPING TAPI TAKDE DUIT! Teetttttt =p


Apa benda spontaneous thursday ni? click kat sini ---> Syafiq Rosli

suke? like la..

Nabil Raja Lawak jadi Imam Muda


Orang cakap, sekali silap tak bererti silap selama-selamanya kan? asalkan diri ikhlas untuk berubah ke arah kebaikan dan tidak tergoda dengan godaan dunia semata. Itulah apa yang Nabil Raja Lawak cuba lakukan sekarang..


Mengikut Kosmo:

Baru-baru ini, Diva terima satu panggilan telefon daripada seorang teman. Kata teman Diva itu, seorang ahli keluarganya sempat berimamkan Nabil Raja Lawak sewaktu solat di sebuah pasar raya terkemuka di ibu kota.

“Ahli keluarga saya itu bangga melihat anak muda seperti Nabil berani dan tahu mengimamkan solat jemaah di surau.

“Dia bukan bangga kerana seorang selebriti mengetuai solat itu. Sebaliknya bersyukur kerana Nabil walaupun berstatus pelakon dan Raja Lawak, dia tidak melupakan hal akhirat,” ujar teman yang menelefon Diva.

Diva juga tumpang rasa syukur dan teringat kata-kata Nabil pada seorang teman yang dipanggil Princess.

Kata Nabil, dia sekarang berada dalam fasa pemulihan dan mahu merangka kerjayanya dengan lebih teratur.

Malah, Diva sendiri gemar menonton jenakanya yang intelek dan menampakkan kesungguhannya untuk membina kerjayanya semula. Syabas Nabil.


Ada jugak dengar cerita yang Nabil Raja Lawak jadi jemputan kat Sinar FM.. dan Nabil tanya kat Fadhilah kamsah, macam mana nak berubah kepada yang lebih baik.. 

Alhamdulillah lah kan.. moga-moga Nabil betul-betul ikhlas dan berubah kepada kebaikkan.. yelah, semua orang buat silap.. so, bila orang tu nak berubah, patutnya kita sokong.. jangan kondem.. kan? takot-takot nanti, sebab mulut puaka kita yang menghina orang yang nak berubah ni yang jadi punca dia langsung tak jadi nak berubah.. ha! time tu, kita jugak dapat dosa..tak ke naya? dah lah dosa pun bertimbun-timbun..huhu Jadi, renung-renungkan dan selamat beramal.. haha


Nabil, jangan buat kontroversi lagi ye.. =)


p/s: tak sabar nak tengok maharaja lawak esok.. harap2 Jozan, Sepah dan Nabil menang.. Jambu? nahhh.. biasa-biasa je lawak die..haha =p


suke? like la..

Pengalaman Aku Buat Body Spa | Aku Malu

Fuhhh..ni aku nak cerita pengalaman aku buat body spa petang semalam.. MALU GILER wei..hoho sebelum tu,  kalau korang nak tahu pakej body spa apa yang aku ambil, baca kat [sini] okay? 

RM88 instead of RM353 for Full Body Scrub + Chocolate Mask Wrap + Full Body Massage + Aromatic Steam Bath + Hydrotherapy Milk Bath for 2.5 hours at I Gorgeous, Aman Suria [75% OFF]

RM88 instead of RM353 for Full Body Scrub + Chocolate Mask Wrap + Full Body Massage + Aromatic Steam Bath + Hydrotherapy Milk Bath for 2.5 hours at I Gorgeous, Aman Suria [75% OFF]

Owrite, kita mulakan dengan Al-Kisah~

Aku dan kakak aku pergi lah redeem voucher yang kitorang beli kat MilkADeal (*berbaloi-baloi!). Dah buat appointment dah pukul 3 petang untuk 2 orang kat I Gorgeous, Aman Suria. Masuk-masuk je, dia bagi teh berperisa oren.. alah... yang banyak ada kat Cameron Highlands tu.. sedap la jugak..

Lepas tu, dah bagi voucher semua, kena masuk 1 bilik ni.. amek kau!! dia suruh tuka baju pakai BRA jenis kain ikat kat belakang dan SPENDER macam THONG tu! 

lebih kurang yang macam ni lah.. MALU WEI!

aku: "Intan, amende ni tan.. camne nak pakai ni? HAHA"

Intan : "bwahahahaha" *sambil try-try kat badan..


Malu toksah cakap lah.. time nak pakai tu memang ngekek-ngekek ketawa dengan kakak aku.. selamat pergi dengan kakak, kalau pergi dengan suami (dah bersuami nanti la), ehem! mesti suami terus suruh lenglui cina tu keluar kejap..HAHA

Okay-okay, berbalik pada topic asal, mula-mula lenglui tu scrub 1 badan aku.. proses scrubbing tu, tak payah tanya lah macam mana kan.. kalau dah kata kena pakai yang macam tu pun dah malu, inikan pulak bila cina tu TENGOK dan SCRUB badan kita sekali kan.. confirm-confirm aku malu! selamatlah muka aku di tutup.. at least bila mata di tutup tu, takdelah rasa malu sangat.. # eh iye ke?

Hmm.. pape pun, overall memang best! lepas scrub tu, aku mandi milk bath dalam jacuzzi.. haihh nak terlena aku dalam tu.. selamat tak lemas.. hihi lepas mandi, lenglui tu urut pulak selama 40 minit. hoi! sedap giler dia urut! memang hilang lah stress aku.. rasa lega sangat.. 

Lepas dah habis 40 minit, aku disapu dengan chocolate pulak..ye, chocolate! chocolate yang boleh makan tu.. memang moist lah badan kena perap dengan coklat! and then aromatic steam bath.. maka selesai lah spa aku selama 2 jam setengah tu.. bila dah settel semua, serius aku rasa nak buat lagi! huhu

Terasa Diriku Begitu Berharga! hehe ^____^

Aku memang sangat-sangat syorkan kat korang la sebab aku pun puas hati bila buat body spa tu.. berbaloi pulak tu sebab bayar rm88 je.. kalau harga sebenar mahal beb..sampai rm300++.. ingat aku banyak duit?? hahah korang rajin-rajin lah tengok kat MilkADeal.com.. banyak offer.. okay? ^___^ thanks for reading~ hee


p/s: Dah habis semua tu, sempat lagi beli package dia untuk next time punye.. akak aku lah yang bayarkan dulu.. heheh esok lusa, kena ganti balik.. =(


suke? like la..

Wednesday, June 15, 2011

#2 WORDLESS WEDNESDAY | Blog Faziera193




p/s: aku confirm grad bulan 9 ni! yeeha.. jangan lupa bawak hadiah ye..


suke? like la..

Monday, June 06, 2011

Aku Dah Jadi Mak Su!! =)

Pagi tadi pukul 8 lebih, kakak aku dah selamat operate.. dua-dua selamat! Alhamdulillah.. berat dan sihat anak dia.. muka tembam.. rambut lebat.. buas budak ni.. menggeliat lame bebenor.. hehe


ni akak aku dan suaminya sebelum bersalin.. ni kira gambar last dia berbadan dua la.. hihi dan bawah ni pulak anak dia.. comel sangat <---macam mak su dia jugak.. hahah =p

tembam kan? alo lo lo...~
Nama: Aisyah Damia
Berat: 3.5 kg

welcome to the world Aisyah Damia.. jangan nakal-nakal ye.. ^____^


p/s: muka damia sebijik macam mak nye.. hidung kemek! bwahahaha =p

suke? like la..

Saturday, June 04, 2011

Kehadiran Orang Baru yang Ditunggu =)

Lagi beberapa jam je akan ada orang baru dalam family aku.. hee siapakah?? Tengok gambar bawah ni.. Ni kakak aku dan suaminya..sekarang ni aku selalu panggil akak aku "si bunting" sebab dia prego (pregnant) 9 bulan dah.. prego anak 1st which mean aku akan dapat anak buah aku yang pertama! hehe

time ni bape bulan tah.. perut dah nampak sikit

Kakak aku ni memang banyak berjalan.. selera dia time mengandung asyik ngan western je.. entah.. anak dia suka makan western kot.. 

akak aku ni kena operate 6 june 2011 (lusa) sebab doktor kata air ketuban dia dah kurang.. aku pun tak paham kenapa air ketuban boleh kurang.. harap-harap semuanya selamat la.. baby dia time doktor cek tu beratnye 3.2 kg.. bapak berat!

"apa yang ko makan si bunting?"

i'm looking forward to see your baby gurl =) mesti comel macam mak su dia.. hakhak 

To all my readers, doakan akak aku dan baby dia selamat ye.. tengkiu.. 
*saya sayang kakak saya (ohok ohok - batuk2)*


p/s: will update soon lepas selamat si bunting melahirkan cahaya matanya.. hee ^____^
suke? like la..

Bila Aku Jakun Tengok Wayang in 3D

Kelmarin aku pergi tengok wayang dengan Nurul Lalala - our last time together lah kononnya sebelum masing-masing blah dari UKM kan.. huhu tengok lah Pirates of the Caribbean 4 in 3D.. 

i love u jack sparrow! =p

Mula-mula macam terpikir jugak..


"err...best ke ni tgk 3D?" 

"tak sakit mata ke ah?"

"berbaloi ke tak ni tengok 3D? tiket mahal ni rm17.."


takpela.. try lah jugak tengok kan.. masuk lah wayang and pakai spek 3D tu..



bapak besar! hahah

So, before start wayang, biasalah ada iklan and trailer cerita lain kan.. itu pun dalam 3D.. amek kau.. jakun kot aku and Nurul lalala.. 

Yang aku ni, rasa macam nak sentuh je perkataan-perkataan tu.. nampak real and timbul kan.. yang si nurul lalala ni pulak , boleh pulak menjerit time trailer Transformers sebab nampak ada besi tercampak seolah-olah nak kena kat kepala dia.. bwahahaha orang sebelah dah pandang-pandang.. *ape tengok-tengok?* 

ahoi!

Overall best lah POTC 4 aku tengok dalam 3D.. nampak real and rasa dekat je ngan diorang.. lepas ni kalau ada cerita 3D, nak tengok dalam 3D je lah.. hehe *banyak ke duit?*


p/s: nak tengok kungfu panda 2.. so comelll!! ada siapa2 nak tengok same2? ^___^
p/s lagi: takde idea nak bagi ape untuk father's day? click [sini]
suke? like la..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...