Tuesday, May 17, 2011

Day 17 - How You Hope Your Future Will Be Like

Siapa tak nak masa depan yang cerah dan bahagia kan? hanya orang gila je yang impikan masa depan gelap dan penuh dengan kesengsaraan. Betul tak?

Tajuk cabaran untuk hari ni ialah 'How You Hope Your Future Will Be Like' Aku malas nak berangan benda-benda yang terlalu mustahil untuk aku capai atau pun benda-benda yang tak logik.. contoh macam aku dilamar oleh putera raja ke, Aku ada banglo di setiap negara ke, Aku dapat pergi duduk kat Bulan ke.. tu memang angan-angan yang tak mungkin dan hanya mintak penampor je kalau aku terus berharap masa depan aku macam tu.. hahah



Jadi, aku akan cakap impian masa depan aku yang boleh dan mungkin dicapai ye..hehe Impian masa depan aku adalah :

  • Aku berkahwin dengan si dia, mempunyai 3 orang anak (kembar pun bolehhh, =p) dan keluarga kami bahagia.
  • Cukup serba serbi, tak kaya sangat pun tak apa. 
  • Punya kerja dengan gaji yang bagus (sampai sekarang aku still lagi tak tau kerja apa yang bagus untuk aku, haha)
  • Boleh melancong ke luar negara (ala-ala world tour gitu.. hahah teringin sangat2!)
  • Hubungan aku dengan ayah aku dan adik beradik aku baik sampai bila-bila


tapi perlu diingat, kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan.

p/s: harap-harap apa yang dihajati, dapat lah.. amin~
p/s lagi : nak tahu apa yang aku buat day 17 bagai ni?? click [sini] untuk tahu lebih lanjut..=)

suke? like la..

6 comment :

zacky ~786~ said... Reply To This Comment

:) ..
tak semua apa yg kita rancang akan jadi kn.. sume dah di tentukan oleh qada' dan qadar ..

Faziera193 said... Reply To This Comment

@zacky ~786~

yup! just berusaha, doa dan tawakal je.. ^____^

waniey syazwani said... Reply To This Comment

usaha tangga kejayaan :))

ieka.H said... Reply To This Comment

amiinn.. semoga tercapai ye..
anak kembar tu best..ecece..mcm penah ad anak pulak yg mengomen ni.. hehe

Faziera193 said... Reply To This Comment

@waniey syazwani

^___^ thanks sudi bace.. =)

Faziera193 said... Reply To This Comment

@ieka.H

hopefully dptla anak kembar.. sbb mmg ada dlm genes kembar pun.. hehe

blum ada anak pun takpe, berangan dulu yang penting.. kikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...