Sunday, May 01, 2011

Day 1 - My Favourite Song

Favourite song ye? hmm.. aku ni kalau korang kenal la kan, aku layan je bermacam-macam jenis lagu.. Kalau aku dah suka lagu tu, memang wajib lah aku dengar banyak kali. Mesti ada je lagu tu tak kira lah dalam playlist laptop aku ke, dalam mp3 aku ke, wajib ada. 

Tapi biasalah kan, minat-minat lagu tu pun, akan sampai satu tahap di mana telinga aku pun akan jadi pekak dengar lagu tu.. jiwa aku pun dah tak kesior (kata orang perak) a.k.a dah tak lalu dah nak dengar. Kalau nak listkan favourite song aku- huh! banyak wei! huhu So, aku just cakap 1 favourite song yang aku selalu dengar sekarang ni eh? nak tahu lagu ape?

Before He Cheats by Carrie Underwood

Antara lirik lagunya:

Right now he's probably slow dancing with a bleached-blond tramp
and she's probably getting frisky,
Right now, he's probably buying her some fruity little drink 
cause she can't shoot whisky,
Right now, he's probably up behind her with a pool stick
showing her how to shoot a combo,
and he don't know...

I dug my key into the side of his pretty little souped-up 4 wheel drive,
Carved my name into his leather seat,
I took a Louisville slugger to both head lights,
Slashed a hole in all 4 tires,
and maybe next time he'll think before he cheats..

Right now, she's probably up singing some white-trash version of Shania karaoke,
Right now, she's probably saying, "I'm drunk"
and he's a thinking that he's gonna get lucky,
Right now, he's probably dabbing on 3 dollars worth of that bathroom Polo,
Oh and he don't know....

That I dug my key into the side of his pretty little souped-up 4 wheel drive,
Carved my name into his leather seat,
I took a Louisville slugger to both head lights,
Slashed a hole in all 4 tires,
and maybe next time he'll think before he cheats

I might have saved a little trouble for the next girl,
Cause the next time that he cheats,
Oh, you know it won't be on me!
No, not on me.


Let me just clear one thing, eh jap! apasal aku speaking pulak ni?? haha *ngengade* actually lagu ni takde kaitan pun ngan pengalaman hidup aku ke pe. Yang buat aku minat lagu ni sebab lagu ni sangat Emo.. kalau nyanyi tu,penuh dengan perasaan, tu yang aku suka tu.. huhu lagipun kalau korang tengok lirik lagu dia, memang puas lah kan perempuan tu balas dendam dekat boyfriend dia yang curang.. hancur kereta lelaki tu dikerjakan..haha

Apa benda yang aku buat day 1 bagai ni?? rujuk [sini] untuk tahu lebih lanjut. =)

p/s: awak, kalau nanti awak curang, jangan bagi saya nampak kereta awak ye.. hahah 

suke? like la..

4 comment :

nabila saat said... Reply To This Comment

bie suka lagu i told you so..
by carrie underwood jgk..nak dengar lagu nih jgk lah
thn share

www.fierapirot.bolgspot.com said... Reply To This Comment

betul-betul best!layan..hehehe..akak!jeles nih header cantik!!cm ne akak buat bagitaulah fiera..=)(pakse ni)hehehe

Faziera193 said... Reply To This Comment

@nabila saat

lagu i told u so pun best jugak! ^___^

Faziera193 said... Reply To This Comment

@www.fierapirot.bolgspot.com

ekekeke header tu biasa2 je fiera..ramai jugak yang tanya camne buat..nak buat tutorial, adobe dah expired.. aritu amek yang trial je.. ahaha

kiter guna software 3D untuk hasilkan word tu and then masukkan dalam adobe photoshop dan letak image2 yang len keliling word tu.. hee ^___^

hope membantu lah.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...