Wednesday, April 13, 2011

5 Sebab Kenapa Perempuan Mudah Merajuk

Dr Love in the house!! hahah


Hello peeps..harini nak bercakap tentang hati dan perasaan sikit. Nak berkongsi pendapat mengenai mengapa perempuan mudah merajuk.. haaa.. kenapa?kenapa? bagi sang lelaki, mungkin diorang nak tahu kan, kenapalah awek atau bini aku ni mudah sangat merajuk..kerap pulak tu.. manakala yang si perempuan pulak mungkin nak tahu untuk tengok betul ke aku merajuk sebab-sebab berikut ni... hoho meh kita tengok antara sebab-sebabnya..

1. Nak dapatkan perhatian.
Perempuan memang sejak azali mempunyai sifat yang manja. Tak percaya? Tanyalah sesiapa sahaja. Even dulu aku kasar kat sekolah, tapi terserlah sikap manja bila dengan orang tersayang. agagagagaga 


2. Kurang kasih-sayang.
Mungkin perempuan itu dilahirkan sebagai anak yatim piatu dimana kurang kasih sayang yang dia dapat sejak kecil ataupun dilahirkan dalam keluarga yang terlebih ‘kasih sayang’ di mana dia selalu didera. Hati mereka ni lebih fragile iaitu sensitif dan cepat tersentuh.


3. Layanan yang tidak adil.
Maksud aku disini adalah lelaki yang terlalu mengongkong menyebabkan perempuan lebih mudah kecil hati. Kalau lelaki nak buat itu ini, semua boleh. Tapi bila tang perempuan, semua disekat. Sampaikan nak keluar pergi toilet pun kena report. Mula-mula mungkin perempuan akan merajuk kerana sayang kononnya, tapi lama kelamaan- rimas dan mula meletup!!




4. Cara mudah nak dapatkan hadiah.
Ni taktik murah..haha mentang-mentanglah si lelaki tak tahu nak memujuk macam mana, dan satu-satunya cara yang dia tahu memujuk adalah dengan membeli hadiah untuk kekasihnya yang merajuk tu, makin lebarlah senyuman si gadis yang kepingin sangat hadiah. Ni selalunya si gadis tu mengada-ngada je lebih.. =)


5. Satu cara rapatkan lagi hubungan dengan pasangan.
Nak manja-manja ye??aipp aippp!! jangan lebih2..mau tapak kaki melekat kat muka.. XD yang dah kahwin takpe.. 


perempuan banyak je sebab-sebab lain untuk merajuk.. macam kalau si dia tiba-tiba cancel dating, merajuk! kalau si dia lupa tarikh penting macam tarikh lahir, merajuk! kalau si dia tak nak bawak pergi melancong, merajuk! macam-macam lah.. hal-hal remeh temeh pun boleh buat sesetengah perempuan merajuk ye.. aku ulang lagi sekali, sesetengah perempuan ye..bukan semua... huhu 

Oleh itu wahai sang lelaki, kenalilah pasangan anda dengan lebih dekat dan koreklah rahsia-rahsia yang sesuai untuk memujuk dia kerana setiap perempuan berbeza-beza cara untuk memujuknya. hahah

suke? like la..

18 orang doa aku dapat beli DSLR:

Taufan Bin Ribut said...Reply To This Comment

cara mudah untuk dapat kan hadiah eh??x patut..x patut...

*47!k@# said...Reply To This Comment

hahahaha..terapi untuk kekalkan senyuman di awal pagi..gelak2 baca entri ni..ada betulnya..haha XD

cik fai said...Reply To This Comment

betul . betul. betul . :)
nice entry . hehehe :)

Faziera said...Reply To This Comment

@Taufan Bin Ribut

hikhik memang tak patut tapi tu kenyataan tu..haha

Faziera said...Reply To This Comment

@cik fai

ngee..tengkiu cik fai..=)

nurul lalala said...Reply To This Comment

tu la pentingnye english edukesyen..*tetibe*


sokong 100%..hehe

n!cK said...Reply To This Comment

ahhaha..majuk tapi tak penah dapat hadiah pon!!woowoo:P

•·.·´¯`·.·eZ·.·´¯`·.·•™ said...Reply To This Comment

ish! no 4 tuh..dah kantoi..pas nih wat dek je...hahaha

NuReLLe said...Reply To This Comment

tang nk dpt hadiah tu mmg aku sokong..sbb selalu praktis dan berhasil..agagagagaga..:D

NuReLLe said...Reply To This Comment

tang nk dpt hadiah tu mmg aku sokong..sbb selalu praktis dan berhasil..agagagagaga..:D

Faziera said...Reply To This Comment

@*47!k@#

tengkiu.. =)
suke bile dapat buat orang senyum.. ^__^

Faziera said...Reply To This Comment

@nurul lalala haha memang tetibe...=p

@n!cKsilap teknik lagi tu kot..takpon si dia memang pakar memujuk tanpa perlu belikan hadiah??hihi

Faziera said...Reply To This Comment

@•·.·´¯`·.·eZ·.·´¯`·.·•™

ala...bagi je la awek tu hadiah..hehe
jangan lah wat dek je..

Faziera said...Reply To This Comment

@NuReLLe

ahahaha syabas! nanti turunkan ilmu kat aku eh??nak try gak...dari dulu nak teddy, tak dapat2..monyet dia bagi nye..hahah

fawzeah zea said...Reply To This Comment

NO 5,,aq sokong sngt2 hehehe,,n3 buat aq ktwa hahaha;D

Faziera said...Reply To This Comment

@fawzeah zea

hikhik =)
tengkiu dear..

✿ milly molly ✿ said...Reply To This Comment

haha, like ayat '.. doa aku dpt beli dslr' gud! creatif!

btw, i like this entry. facts tu mmg betul :) gurls, sensitif lebey..

Faziera said...Reply To This Comment

@✿ milly molly ✿

biasalah, dah mengidam sangat2 kat dslr..haha

=) yup2.. kadang-kadang ter'over' sensitif..hehe