Wednesday, March 23, 2011

Contest Entry Paling Best by Nurul Lalala


Cik Nurul Lalala ada buat contest..weehee..ni first time dia buat contest. so, jom join!! aku join..hihi just copy paste je entry korang yang dulu-dulu tu yang korang rasa best..jom lah...nak tahu syarat lebih lanjut, click banner atas ye untuk pergi ke blog cik Nurul Lalala. hee

Aku pertaruhkan entry aku yang ni..hehe silalah baca..^__^


Budak Paling Kreatif Masa Umur 5 Tahun

Dulu time aku kecik-kecik, satu hari tu aku teringin sangat nak main tali skipping..yelah, nak main galah panjang atau baling guli ke, kena tunggu kawan-kawan semua kan..at least main tali skipping boleh main sorang-sorang..

Tapi masalahnye, kedai runcit belakang rumah aku tak jual pulak..dan kalau nak pergi kedai kat pekan nun jauh sana tu, kena tunggu mak balik kerje dulu..lambat lah pulak kan...

Jadi, aku pun geledah la satu umah aku mencari kot-kot ade benda yang aku boleh buat tali skipping..entah kenape aku syahwat giler nak main tali skipping hari tu pun aku tak tahu sampai tak nyempat-nyempat tunggu mak balik kerja bawak pergi kedai...

Geledah punya geledah, tak jumpe jugak...aku tengok tali rupia ke ape semua takde...Ape lagi eh yang ade kat rumah nie?? aku berpikir sejenak..aku pun selongkar lagi stor belakang..takde jugak..aku pergi pulak almari tv kat ruang tamu...cari-cari kat setiap laci kat almari tu...AKU JUMPE!!! 

Aku jumpe benda yang aku boleh buat jadi tali skipping..happy giler dah time tu...tapi sebelum tu, aku ambil dulu gunting sebab macam berat la pulak kalau nak skipping sekali dengan kepala tu kan..kepala apa????tengok gamba bawah ---->















Kepala microphone beb!! microphone aku tukar jadi tali skipping!

MyEm0.Com

Tahu-tahu je la zaman dulu-dulu kan..ada 1 set microphone kat rumah tu da kira kaya lah jugak tu..punyelah mahal microphone dulu..zaman-zaman tengah syok berkaraoke kat rumah kan...kira microphone kesayangan ayah aku la..haha

Korang agak-agak apa jadi eh bila ayah aku balik dan tengok anak bongsu die tengah sedap main tali skipping gune tali microphone yang dah putus die punya kepala mic tu? bwahahahahaha



psst: kreatif tak aku masa aku kecik-kecik dulu??
(sengal pun ada jugak..muke mintak pelempang.. *sigh*)


click sini untuk pergi ke link asal entry aku ni.. ^__^
oh ye, aku nak wish gud luck pada semua yang join contest ni..hee


suke? like la..

4 comment :

hafiz hafizol said... Reply To This Comment

waaaaaaa,........ menarik la,,... huhuhuhu...

Faziera said... Reply To This Comment

@hafiz hafizol

joinla skali... heee ^__^

nurul lalala said... Reply To This Comment

mekaseh join..ko mmg kretip!
kagum2..

Faziera said... Reply To This Comment

bwahahaha..
banyak lagi kesah-kesah zaman aku kecik yang kreatif..

bak kata kakak aku- boleh wat buku cerita budak sengal..adeiihh.. (-_-')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...