Monday, February 28, 2011

SAYA SOKONG VLOGGER MALAYSIA

image

aku sokong vlogger Malaysia!
dan aku setuju apa yang dikatakan oleh Ben Ashaari.
apa faedahnya mengkritik orang lain?
kalau kritikan membina tak mengapalah.
ni tak, kritikan menjatuhkan orang lain.
apa?bila dah jatuhkan orang lain, nama ko akan up ke?
memang UP! up dengan cara busuk.
macam mana orang lain nak hormat?

macam aku sendiri,
aku secara jujur mengaku yang aku tak reti sangat bercakap depan camera.
tapi at least aku cuba.
secara tak langsung, dapat meningkatkan keyakinan aku untuk bergaul dengan orang.
melibatkan diri dalam satu aktiviti yang sihat.
aktiviti blogger atau vlogger tidak sihatkah?

niat aku bukan untuk famous ke, gila glamour ke, bukan.
sebab aku tak lah cantik mana,
tak juga pandai mencari kata-kata yang terbaik untuk sampaikan maklumat.
even aku sendiri rasa aku macam cik Joyah bila aku tengok Vlog yang aku wat..
HAHA serius!
tapi itu satu kenangan.
satu kenangan bersama rakan blogger yang lain.
apa yang boleh dikenang melainkan kenangan?
atas dasar itulah, aku join aktiviti bloggers.
mencipta kenangan.
dan itu juga merupakan niat aku berblog.
menulis pelbagai jenis kenangan dalam blog usang aku ni.
oleh itu, ayuh kita sokong mereka dengan join segmen Ben Ashaari
-peace-

suke? like la..

Sunday, February 27, 2011

Aku dah macam Cik Joyah!

Balik rumah kakak aku,baru senang sikit aku nak online dan tengok vlog yang aku dan sahabat blogger buat last week hari tu masa sesi bervlog bersama Ben Ashaari kat Putrajaya. 

Bapak ah macam Cik Joyah aku ni! HAHA


dinasihatkan: JANGAN TENGOK. malu wei..malu!


suke? like la..

SS2 Murni??Famous ke?Mamak je kot.

Siapa tak kenal restoran SS2 Murni Petaling Jaya?? Tahu kan.
kalau siapa yang tak kenal tu....memanglah....memang....________ *isi tempat kosong sendiri*

Famous kot restoran tu. Sampai berderet-deret orang tunggu nak dapatkan meja. Parking jangan cakap lah kan. Susah! ikut nasib je dapat tak dapat. Lagi orang nak makan kat situ kan. Oh ye..lupa pula..siapa-siapa yang nak kenal, sila tanya encik google eh.

mood: malas mengambil gambar mahupun menepek gamba dari encik google. (-_-') maaf ye.

Aku cakap pasal SS2 murni ni bukan sebab aku baru tahu kewujudan kedai ni. Bukan. Dah lama dah aku tahu. Cuma baru-baru ni, SS2 dah renovate. Boleh tahan la sekarang. Lampu dah guna lampu ikea. Kerusi meja dah bertukar rupa. Ruang makan kat dalam restoran dah makin lebar. Tempat cashier pun dah lain. Ok la. Sistem order pun dah lain tau. Sekarang guna touchscreen je. Tak ada dah main ingat-ingat gitu. Meja pun dah ade nombor. 

Cuma satu je..satu je tak banyak..sistem bayaran dia. Jenuh kena beratur nak bayar. Tu je slack. Yang lain ok la. Part tak cukup parking, beratur and berebut-rebut nak dapat meja tu, adatlah..tempat famous kan, ramai orang suka pula tu.

nota tapak kaki: nak try, google map ok?type je SS2 Murni Petaling Jaya, Selangor.
suke? like la..

Saturday, February 26, 2011

Dinner KESAMAP yang meletopp!!

Berkat usaha gigih adik2 junior ku yang sangat commited untuk meraikan kami - 4th year student, sangat-sangatlah berbaloi..tak rugi aku bayar rm45...sangat best! diorang memang sporting! thanks adik-adik ku!! (adik ke?hihi) 

akak-akak dan abang senior yang bengong! hahaha *kami la tu*
Dengan aksi sporting mereka membuat persembahan..siap lagu old skool dulu pun ade tau...gimik dari adik kecik molek kita yang rempuh pintu masuk membawa kek..emcee majlis yang sempoi...sume-sume la..hihi

junior-junior ku yang sporting
Malam tu membawa tema merah hitam dan putih..maka terlihatla..angel-angel and red devil...haha so aku kire ape ye??

half devil, half angel..boleh tak?boleh tak? hehehe

yang tak boleh blah tu bile Puan Zalifah - our own lecturer sporting giler menyanyi untuk kitorang!! sangat-sangat terharu...luv u Puan Zalifah!!

Puan Zalifah dan anak didiknya- nurul lalala
oh ye..kami pun ade buat persembahan yang tak disangka-sangka..Christine sangat berbakat ok! boleh main just like that *sambil petik jari* mula-mula Christine nyanyi lagu kantoi sambil petik gitar dia..and then semua gadis-gadis 4th year naik atas stage dan nyanyi lagu dan sebenarnya diiringi petikan gitar oleh Christine... 

saaaayang Christine.. 
Aksi bidaan yang tak boleh blah tu..semua berebut-rebut bidding hadiah misteri yang last sampai harga 100ribu! tengok-tengok set pinggan...haha wat kena tipu je..apa-apa pun, all presents kami bagi kat lecturer atas jasa mereka mendidik kami selama ni..

and of course every dinner ada king and queen of the night kan??untuk kategori staff and lecturer - pemenangnya adalah Encik Joe and Kak Mala..

Kak Mala comelll!! ^__^
Actually Kak Mala bukan lah kami pilih sebab dressing dia..sebab kalau ikotkan memang tak ikut tema la kan..hihi tapi sebab sebenar kami menjerit-jerit mencalonkan Kak Mala sebagai queen of the night adalah atas jasa dia kepada kami..dia banyak berjasa tau..seorang insan yang kami semua sayang sangat-sangat! sentiasa menepati masa, tak penat melayan kerenah kami dan paling disenangi! Kak Mala, we love u!! ^__^

untuk kategori student pulak, King of the night dimenangi oleh.........
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
TAK NAK CAKAP lah..terus kepada Queen of the night eh??tak payah la King of the night..bwahahahaha *mau kena pelempang aku kang kat klas next week...haha*
yelah..yelah...King Kong of the night dimenangi oleh Akmal..sangat gedik! ahaha

aku letak gamba ko yang paling sopan..XD
Queen of the night pulak adalah Wani..juga seorang blogger..hehe 

congrats wani!! *jeles2..hik2 takde lah..
jom layan gambar-gambar yang lain..

kami bukan kembar siang

lighting terlalu terang..

bersama pelakon utama dinner malam tu.. hihi

bajet lebih...hahahaha

ko bukan yuna..jangan perasan!

devil and angel..hihi

balloon!!
sempat promote blog kat situ..hihihi
Overall semua gempak..best! Definitely a night to remember!!


nota tapak kaki: Dinner kami tak sampai di situ sahaja...nantikan photoshoot kami kat Putrajaya pulak..aku nak wait gambar dari dslr Aziah..hihi



suke? like la..

Monday, February 21, 2011

Argggghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! tidakkkk!

aku tensyen!
laptop aku wat hal..tak..bukan! charger laptop aku yang wat hal..
macam mane aku nak on laptop aku??
siapa nak update blog aku?
keje aku pun berlambak..
nota-nota nak jawab exam...
semua dalam laptop aku..
argghhhhh!! (dah mula meroyan)
macam mane??macam mane???!!
*
*
*
*
*
*
aku sedih! sob sob.. (mula sakit jiwa)
*
*
*
*
*
*
*
aku kena wajib beli charger yang baru SECEPAT MUNGKIN..aku dah addicted..
addicted dengan blog..ni pun aku pinjam laptop member aku...
charger....how could you do this to me???? (sambil hentak-hentak charger kat dinding)
*
*
*
*
*
*
(pengsan)


p/s: korang boley tak hidup tanpa online? (-_-')
suke? like la..

Saturday, February 19, 2011

Tibe-tibe Teringat kat Muhammad Nur Aizuddin..Angau kah?

aku sedut kat fb dia
Siapa kenal muhammad nur aizuddin nie? atau lebih dikenali dengan panggilan din.. aritu dia ade pergi gathering bloggers kat shah alam tu.. mamat ni boleh tahan lah..sedap mata memandang.. <--ayat nak kontroversi.. LOL

Mula-mula bertemu mata, bertentang mata, hati mula terdetik.. dup dap dup dap tak tentu hala...aku tenung je dia.. hati mula berkata-kata..

"aku pernah jumpa dia ke sebelum ni?"

jadi aku pun asyik tenung dia..naya aku kalau orang perasan aku asyik pandang dia..kang cakap aku ade hati pulak kat dia.. (-_-')

lagak dia sentiasa aku perhatikan..bak kata orang macam dah angau lah..lagi-lagi time satu incident tu kan.. haha kesian je tengok dia..

balik tu, aku tak leh duduk diam..dalam otak aku asek lah pikir pasal dia..ada apa dengan muhammad nur aizuddin ni?hati aku duk berteka-teki...last-last.....................

*
*
*
*
*
*
*
*

aku dapat jawapan kenapa aku asyik angau teringat pasal muhammad nur aizuddin ni..

*
*
*
*
*
*
*
*

sama tak??muahaha
patut lah macam kenal je din ni...tak pasal-pasal aku asyik ingat je kat dia kan..aku perasan pun time aku tengok crite How I Met Your Mother tadi..tengah layan season 6..hohoho Din..Din....sebijik macam Ted Mosby! LOL

nota tapak kaki: maaf ye pada girlfriend din..hihi tak angau..tak angau.... *grin*

suke? like la..

Lagi Idea Bernas dari mr Meuzangelo!



Tadi aku blogwalking, then nampak satu entry menarik..exchange link guna picture! idea yang sangat bernas bagi aku...btol gak kan..bila letak picture instead of list url blog yang bertimbun-timbun, picture lagi menarik..hmm...bijak..bijak mr Meuz kita ni..


so, aku ingat aku nak letak gamba ni je kot..senang... *grin*
and then nanti aku nak edit blog aku supaya kat sidebar tu ade bloglist or banner bloggers...nantikan yup.. *wink*

nota tapak kaki: aku masih newbie lagi walaupun dah lame blogging..sbb aku dah lame tinggalkan blog aku sejak kisah pahit aku dulu-terlalu banyak dengan kisah sedey sampai aku tak ada mood nak bukak blog aku..sekarang baru aku dapat nafas baru untuk mula blogging balik..angin, tiupkan semangat dalam diri ku.. ^__^

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Header PERCUMA oleh SyedGraphiX


pagi-pagi lagi aku dah ternampak perkataan PERCUMA..tulah...bangun awal..rezeki datangla bergolek..ni tak..asek bangun lambat je kau kan faziera..ape nak jadik?! *eh eh..fokus pasal header ni, meroyan lak kau pagi-pagi*


Ok, Syed GraphiX nak bagi header percuma..siapa tak nak kan?bengong kalau orang tak nak..macam aku, aku NAK SANGAT..sebab aku rasa header aku giler buruk..huahaha

kalau korang nak, click gambar kat atas tu untuk tengok cara-cara nye eh?

step 1,2 3 done!! TAPI...pasal butir-butir ni yang aku pening sket...blank jap otak aku about apa yang aku nak untuk header aku *kalau terpilih la kan*


ermmm...aku rase aku nak yang sweet2 kot...sedap mata memandang..kalau picture plak..nak yang ni..


kalau nak letak gamba sendiri, cam tak tau nak letak gamba ape plak..tak banyak gamba sendiri....erm, untuk font, tak kesah asal nampak sweet..warne tulisan plak, ikot kesesuaian dengan warna biru laut kat blog ni..pink kot sesuai..tp tak perlula semua pink..gurly sangat-sangat plak kang..hahaha

background...cam dalam blog saya boleh..mintak tolong eh..sbb blog saya ni amek kat btemplate je *kantoi disitutak reti pun nak wat cantek2*..die punya html pun pelik2..ingat nak tuka nanti.. *banyak songeh plak kau kan faziera! dusshhh!*


oh!lupe plak..header tu nak ade name - Nur Faziera  and kalau boley, nak ade url blog jugak - faziera193.blogspot.com, then..'dari lens camera turun ke keyboard'..yang lain kalau nak tambah-tambah tu - tambah je la..x kesah...sbb aku percaya - Syed ni mmg creative..tgk die wat header orang lain - smart je.. *eh syed, jangan gelabah plak bila aku cakap macam ni, ni satu pujian ni... hikhik*

jadi..aku harap sangat aku terpilih..nak header..nak header...ngehheee...pape pun..tengkiu syed!! ^__^

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Update Gathering Bloggers di Shah Alam

credit to Syam Creativeheart
hulammak....bapak lambat giler aku update kan...nak wat macam mane..nak tunggu picture-picture dari bloggers yang bawak camera...huishhhh..jenuh gak aku mencari...huhu tapi sebelum tu, mintak izin noo copy gambaq suma... ngeheheee ^__^

jom layan pictures!!

gamba bebudak bloggers uitm ngan bro framestone
dari kiri yang berbaju kuning tu- wanie, ah chong, bro framestone, ecah, and popo..
bawah tu plak aku and fad...

tu aku la tu yang tengah panjat tu.. (-_-')
penat giler lah nak panjat mende alah tu...aku hampir-hampir give up kot..dussshhh!! TAPI..berjaya jugak ke puncak..<-- kena la cover gagah kan depan bloggers yang lain...hoho

cian din..hik2
Bloggers yang ade kat tempat kejadian, tau lah ape kesahnye..shhhhhh...rahsia2..hik2

amboih bro...tak agak-agak.. hihik

ni apa kes ni? sape tangkap gamba sape ni? bro framestone posing maut.. ngahaha

kyerull, mia, akmal
smart kan gambar nie?? suke sgt gambar nie..hasil edit tangan ecah.. nak anta kat majalah soh publish gamba ni bley??hohoho

tu dia!! bloggers yang berkapel...kapel kah? tetttttt..
Sila tanya tuan empunya badan..jangan tanye aku..hoho nisa kay dan kyerull..

bro framestone dan mia
kapel jugak kah??semakin ramai nampaknya bloggers yang sedang menuju ke arah cintan-cintun...dah terasa-rasa nak makan nasi minyak...hehe

KSP dan faten
KSP...pe lagi??romantik tu pompuan bagi bunga...hihi

dan terakhir sekali...best kenal ngan korang!! ^__^


jumpe lagi next gathering eh..dengar kata atiq nak wat game traditional pulak nanti untuk event akan datang...really looking forward for it... ^__^


p/s: credit to atiq salleh, kyerull, syam creativeheart, dan ecah..aku cilok gamba dari korang...maaf ye..takde camera... =(

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Thursday, February 17, 2011

Kredit kepada Anzanar

Siapa Anzanar??? ni dia orangnya...comel kan? ^__^

miss Anzanar si sepet


Nape aku bercerita pasal die? sebab dia la follower aku yang ke-100!!  *bangga sekejap* hihi~



Tak kisahla orang nak cakap aku over ke sbb baru dapat follower yang seciput padahal orang lain dah berpuluh-puluh ribu da follower - lantakla.....ni kan permulaan yang baik.. even, blogger lain pun kena capai seratus follower dulu sebelum dapat beribu-ribu follower yang lain kan? so, JANGAN KACAU aku nak bangga-bangga.. -emo plak kan..hik2

So, dengan ini, aku nak bagi reward kat follower aku yang ke-100 ni... topup RM10.. aku dah bagi msg dah kat dia, tunggu jawapan balas dari die je..hiii

Nanti untuk follower aku yang ke-500 plak, aku bagi topup rm30.. amacam? ok la kan.. aku student lagi..mesekin lagi..hihi nak edit-edit award aku tak pandai plak...adobe photoshop pun takde..biasela, laptop aku kecik molek je..warne pink.. <--- nak sebut jugakkk..haha 

oh ye..thanks sangat2 kepada follower-follower aku yang lain.. yang follow secara public atau secret..yang rajin singgah ke blog ni..yang rajin mengomen..sembang-sembang kat sini.. thanks sangat-sangat tau..aku hargai pengorbanan masa dan titik peluh korang menaip mengomen bersembang kat sini.. tengkiu tengkiu tengkiu!! ^__^ hihi

hopefully lepas ni, lagi ramai follower aku...yea!!ngeehee...

p/s: tak sangka aku dah jadi minah merah jambu...isk..isk..isk...

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Monday, February 14, 2011

Esok Gathering Lagi!! weeee~

TAAAPIII.........aku berbelah bahagi nak pergi ke tak..yelah..ngan kerje lab aku yang baru nak start bertimbun ni kan..tak tau lah sempat ke tak..sebab pagi tu aku kena masuk lab dulu - kena run test.. lepas dah siap, baru aku boleh shoot ke Shah Alam..kalau tak, tak dapatla nak seronok-seronok ngan sahabat-sahabat bloggers yang happening tu..



Aku nak megan flying fox..da lama aku teringin tau..rock climbing pun tak pernah..nak try..nak try..doakan aku dapat pergi ye?uhuk..uhuk...


oh! ni details event gathering tu:


tentatif :

           1030 pg: berkumpul di restoran antara batura (tasik shah alam)
           11 pg: kayak
           200 ptg: rehat, makan, solat
           330 ptg: rock climbing, flying fox seksyen 13 (extreme park)
           600 ptg: bersurai



sesi photogedixx terselit antara tentatif <----- ayat ni tak boley blah...hihi

p/s: ada artis jemputan yang join lagi ke kali ni punye gathering? nak Aaron Aziz boleh?hik2 ^__^
suke? like la..

Sunday, February 13, 2011

Kurus..TAPI! Confirm ke Sihat??

Aku nak cakap sikit..aku bengang la bila dengar orang cakap...

"ko takpe la..ko kurus...watpe nak exercise?makan banyak pun takde hal...metabolisma tinggi..makan banyak mane pun, tak gemuk-gemuk gak aku tengok..tak payah la control makan.."

Hellooo!! kalau camtu aku tak payah jaga makan aku la? ape? ingat kalau aku kurus camni tak akan dapat penyakit la.. orang kurus lagi bahaya tau...at least orang yang berisi, bila makan banyak..nampak la jugak mane lemak-lemak yang tersimpan tu kat mana kan..tapi yang kurus ni..mana pergi lemak-lemak tu? padahal sama je kot style hidup..sedentary lifestyle...makan, tidor, pergi kelas or kerje, balik..makan, tidor..makan, tidor..

kalau korang nak tau la kan, aritu aku baru check tahap kolesterol aku, tinggi kot! tapi tak pelik ke? aku kurus...lemak x banyak sangat...tapi nape tahap kolesterol aku tinggi? adakah kolesterol-kolesterol tu terlekat kat saluran darah? OMG! bahaya btol kalau camtu kan...boley dapat heart attack aku..

so, jangan pelik la kalau sekarang ni, orang muda and kurus boleh dapat heart attack..kan?

“Thin isn’t necessarily synonymous with healthy.” 


Ni membuatkan aku terpikir...kalau la saluran darah dah sempit, maknenye peredaran darah ke seluruh badan dah terganggu kan? jantung pun kena la pam laju-laju nak bagi darah sampai ke seluruh badan..dah bagi stress dah kat situ.. so, kalau kita exercise, contoh jogging or running, jantung yang sememangnya kena pam darah laju-laju tu..lagi kena pam laju-laju kan..bila dah cmtu, jantung lagi kena kerja keras..silap-silap, tekanan darah tinggi, and then innalillah.......hoish! mintak dijauhkan...

so, apa-apa pun..yang penting, saluran darah kita...kena jaga..jangan sembarangan je makan makanan berlemak tu..in fact, kalau korang tengok video ni..mesti korang terkejut besar punye..ni lah ayam yang tiap-tiap hari kita makan..geli giler!!




tengok sampai habis..penting ni untuk kesihatan diri kita..


Itulah ayam yang kita makan..so, korang rasa macam mane lemak tu bila dah ada dalam badan kita? ngeri kan? thats why la penyakit ni berpunca daripada makanan.. semua orang tak terkecuali daripada penyakit.. cara kita jaga kesihatan kita ni yang penting.. 

INGAT!! duit boleh dicari, nyawa hanya sekali.. 

sayangilah badan anda.. syukurlah Tuhan dah bagi pinjam tubuh badan yang sempurna, tak cacat..jadi, pandailah jaga badan yang diberi oleh Tuhan..jangan jadikan badan kita seperti tong sampah..tibai je makan ape pun!  <--- *nasihat untuk diri aku jugak*

siapa-siapa yang berminat nak beli biozone food purifier tu, contact akak aku..
1st product dalam Malaysia..

017 2772453 (effa) atau email kat effa_p@yahoo.com -perak
012 6673707 (intan) atau email kat infa_shah@yahoo.com - kl

p/s: aku sekadar berkongsi mende baik..

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Saturday, February 12, 2011

Tips rawat sakit perut

Amaran!! jika anda sedang makan sambil membaca entry ini, sila habiskan makanan anda dahulu sebelum membaca kerana dikhuatiri mengalami simptom-simptom merbahaya seperti loya, muntah dan terkentut dan juga sakit perut. Pemilik blog ini tidak bertanggungjawab atas sebarang kecederaan yang dialami. =)

ahhh..lagi sikit nak terkeluar ni!

Tetibe aku terasa nak wat entry pasal sakit perut ni. Bukan pe, sebab harini seharian aku sakit perut! uhuk... =(  tak tahulah sebab salah makan ke apa..aku rasa lauk cafe kat fakulti tu kot dah tercemar..ke sebab bakteria kat laboratory aku masuk pagi tadi dah jatuh cintan kat aku dan hinggap kat badan aku?hmm.. tak kisahlah..asalkan aku dah baik dari cirit-birit..pedih woo!

siapa kata tak sekse bila kena cirit-birit?seksa wei! korang pun pernah kena kan? tensyen tak bila dah siap-siap sedia untuk membuang ni, tapi tak mau keluar pulakkk..degil! dok teran-teran tak mau jugak..tapi perut still sakit. dalam hati mungkin pikir- ermm..ok dah kot..tak keluar-keluar pun...pastu bangun la kan, ikat tuala keliling pinggang and then keluar toilet...sampai je kat bilik, perut memulas balik! siot btol... sabar je la kan...pergi balik masuk toilet...teran lagi...baru la keluar... *sigh* (-_-')

apa yang penting bila korang kena cirit-birit, wat ni..

  • minum air mineral banyak-banyak..bagi rehidrate balik badan korang sebab bila cirit-birit, air banyak hilang dari badan. ok? 
  • elakkan minum minuman beralkohol, kafein dan susu..alkohol tu of kos la*nak citer keburukan die, banyak sangat, kena wat entry lain*, kafein sebab die akan lagi hilangkan air dari badan korang..
  • makan makanan yang lembut macam bubur, biskut cracker, roti bakar atau epal dan pisang yang dimasak.
  • elakkan makanan yang susah untuk dihadam macam berlemak, daging, dan sayur-sayuran mentah.
  • JANGAN makan ubat! maksud aku bila cirit-birit tak benti dalam masa 2-3 hari, baru makan ubat..kalau baru je kena cirit-birit, tolongla JANGAN MAKAN UBAT.. 

nape tak boleh makan ubat? sebab badan korang tengah lawan bakteria-bakteria yang ada kat usus sebab makanan tercemar tu kan, and cara badan korang nak buang bakteria tu dengan cara cirit-birit.. so, kalau korang makan ubat cirit-birit untuk elak cirit-birit, ikot jalan mana bakteria tu nak keluar?tak ke tersimpan kat dalam badan korang? ingat! 1 UBAT YANG KITA MAKAN, BOLEH SEMBUHKAN 1 PENYAKIT, TAPI 4 PENYAKIT LAIN YANG AKAN DATANG..


TAPI! kes budak-budak dan orang tua yang kena cirit-birit dikecualikan.. makanla ubat k...sebab sistem ketahanan badan diorang tak kuat macam kita ni-remaja dan dewasa.. cirit-birit boleh sebabkan maut untuk diorang kalau tak awasi awal-awal..apa-apa pun, consult doktor jugak k? duit boleh cari..nyawa hanya sekali..

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...