Monday, January 31, 2011

Aku Dapat Adiah dari Heliza Helmi.. Jangan Jeles!

hye korang...
arini aku nak tulis entry pasal aku dapat adiah dari Heliza Helmi...
pasal gathering sahabat bloggers tu, kemudian la aku citer..
sebab rata-rata aku tengok, SB semua tengah buat entry pasal gathering semalam..huhu
lagipun, aku wait gamba dari camera nurul lalala..
aku x bawak camera aku..
camera dslr aku yang mahal tu aku takot nak bawak semalam (haha poyo! macam ade camera... =p)

Ok2! back pada cerita yang aku dapat adiah dari HH tu..
kalau korang perasan masa gathering SB semalam,
Heliza ade pakai baju cute mute die tu kan..
EH! bukan baju tu la aku dapat..
giler pe..abeh tu die nak pakai baju pe?haha

cute gile!!
aku dapat die punye cincin bunga yang lawa tu..
prasan tak die pakai cincin tu?
aku mmg tengok die dari atas sampai bawah..
tak tau la korang kan..
TAPI tapi! jangan salah sangka..
aku minah normal k?bukan lesbian..huhu

ala-ala cincin bunga yang HH pakai..tapi besar lagi sket..

lawa kan cincin bunga yang die pakai tu...
so, jangan jeles lah aku dapat..haha




p/s: tibe-tibe, aku terjaga..adeiihhh..kenapalah ini hanya mimpi semata-mata?! baru nak bongkak aku dapat adiah dari Heliza Helmi...ish ish..sedey~


MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Saturday, January 29, 2011

Budak Paling Kreatif Masa Umur 5 Tahun!

ni aku nak citer camne aku kreatif giler masa kecik-kecik dulu..
masuk Malaysia Book of Record tau..jangan main-main..haa

dulu time aku kecik-kecik, satu ari tu aku tringin sangat nak main tali skipping..yelah, nak main galah panjang atau baling guli ke, kena tunggu kawan-kawan semua kan..at least main tali skipping boleh main sorang2..

tapi masalahnye, kedai runcit blakang umah aku x jual plak..and kalau nak pergi kedai kat pekan nun jauh sana tu, kena tunggu mak balik kerje dulu..lambat lah plak kan...

jadi, aku pun geledah la satu umah aku mencari kot-kot ade benda yang aku boleh wat tali skipping..entah nape aku syawat giler nak main tali skipping ari tu pun aku x tau sampai x nyempat-nyempat tunggu mak balik bawak g kedai...


geledah punye geledah, tak jumpe jugak...aku tengok tali rupia ke ape sume takde...
ape lagi eh yang ade kat umah nie?? aku pun selongkar lagi setor blakang..takde jugak..aku pergi pulak almari tv kat ruang tamu...cari-cari kat setiap laci kat almari tu....pastu.......

AKU JUMPE!!! aku jumpe benda yang aku boleh wat jadi tali skipping..hepi giler dah time tu...tapi sebelum tu, aku amek dulu gunting sebab macam berat la plak kalo nak skipping sekali ngan kepala tu kan..kepala ape????tengok gamba bawah ---->















kepala microphone beb!! microphone aku tuka jadi tali skipping! tau-tau je la zaman dulu-dulu kan..ada 1 set microphone kat umah tu da kira kaya lah jugak tu..punyelah mahal microphone dulu..zaman-zaman tengah syok berkaraoke kat umah kan...
kire microphone kesayangan ayah aku la..haha

korang agak2 ape jadi eh bile ayah aku balik and tengok anak bongsu die tengah sedap main tali skipping gune tali microphone yang da putus die punye kepala mic tu? hahaha

MyEm0.Com

psst: kreatif x aku masa aku kecik-kecik dulu??
(sengal pun ada jugak..muke mintak pelempang.. *sigh*)


suke? like la..

Friday, January 28, 2011

Pesanan Tok Nenek Moyang Kite...

Korang pernah dengar pasal jin??tipu la kan kalau x pernah..tapi apa yang korang tahu pasal jin??nak tahu x? nak? nak? x nak?!

1. Jangan hasilkan sebarang jenis asap yang busuk seperti menggunakan kemenyan dan menghisap rokok sebab jin suka sangat dengan asap busuk - tu makanan dia.. (asap kentut termasuk jugak tak?hik2)

2. Lepas da potong kuku tu, jangan buang merata-rata. tu pun makanan jin..

3. Kalau tengah dalam perjalanan terasa nak kencing - before tu cakap pe??
"ampun nek, anak cucu tumpang encin.."
SALAH tu.. mane korang blaja?
baca ni la "Sala Mun, Ala Sulaiman" ye adik-adik, abang-abang, kakak-kakak sekalian.. sebab, ikutkan sirahnya, jin takut dengan Nabi Sulaiman..

4. Jangan sekali-kali korang buang air di lombong-lombong yang airnya tenang..terutama waktu tengah malam..tu tempat mandi-manda diorang..kat lubang-lubang (tanah) pun jangan sekali... (2, 3, 4 kali takpe)

5. ha! yang menariknya, manusia mempunyai qarin (jin) dan suka ikot manusia kemana juga kita pergi..tu sebab rasa macam ade pendamping je kan... (ish! ni bukan fakta menarik ni, ni seram!)


digi mascot ni kira adik-bradik jin la rupenye

6. kalau tidur kat masjid, jangan la korang ngada-ngada gi tidur kat pintu masjid atau kat tempat imam..tidurla kat belakang-belakang tu..sebab jin selalu datang untuk sembahyang.. dia suka ikut pintu masuk masjid (kiranya beradab jugak la diorang ni eh, ingatkan boleh je masuk ikut tingkap)

7. bila ada ular masuk rumah, jangan terus bunuh..tu pesanan Nabi..sebab mana tahu tu jelmaan jin ke..so, try halau dulu ular tu sebanyak 3 kali, kalau ular tu x keluar jugak, baru boleh bunuh.. sebab jin akan keluar, jika kita melarangnya.. (pandai dengar cakap jin ni...)

8. kalau budak-budak nangis tengah-tengah malam, x payah ketuk tombol-tombol pintu cam dalam cite ahmad albab tu, azankan je 7-10 kali, kalau x benti jugak, baca ayat Kursi dengan cara 9 kali henti sebab jin/iblis/syaitan akan ikut baca sama ayat Kursi...

9. Jin kalau korang nak tahu, bentuk dia paling hodoh dan buruk bebenor kata orang Perak..mungkin sebab tu lah, die suka jadi pendamping dan menyerupai manusia.. - pernah ada orang nampak aku berjalan kat sekolah pagi-pagi buta..walhal aku kat rumah lagi time tu!

10. apabila korang mendengar salak anjing waktu malam, bacalah 'Auudzu billahi minasyaithaanir rajim' sebab anjing tu nampak apa yang korang tak nampak..

11. dan akhir sekali, jangan la korang sengaja atau tidak sengaja cuba berdamping dengan jin sebab sebaik-baik jin adalah sejahat-jahat manusia.. damping kat blog ni xpe..

jin yang ni aku x takot, tapi GELIII!!

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Thursday, January 27, 2011

Tunggu Sekejap..



Da lame giler aku x update blog..
giler pun x lama camni tau..
so, bile aku bukak balik blog aku yang da berhabuk ni, - so old man!
aku ingat nak tukar la dia punye layout sume bagi nampak hidup sket kan..
jadi! aku harap korang bersabar n nantikan kemunculannya x lama lagi..

lagipun ahad ni - 30/1/2011 aku nak jumpe geng2 bloggers..
cam best je kan..
dapat kenal2..dapat maen bowling..
menambahkan kawan..
sebab hidup akan sunyi kalau tiada kawan..
sape setuju-korek hidung!
hahaha

looking forward to see u guys!
hidup bloggers!!

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com

suke? like la..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...