Monday, September 27, 2010

Bowling jom!

Bowling is one of my favorite sport.
It sure can help me washed away all my stress!
-Skema giler ayat!! haha -

I'm thinking of registering my name as a member at Pin Junction Cineleisure.
RM50 only for a year. not that expensive right?
once u register, u got free t-shirts.
10 games for free but u have to use all 10 games within 1 month. (definitely not a problem for bowl lovers, am i right??huhu)
and lots of other benefits that i can't quite remember.


why must at Cineleisure??not other places??
mainly because there's a macho man worked there..hahaha
serious! i'm not kidding.
dasar gatal..hik2
don't blame me, I'm just a normal girl who loves to look at beautiful things. hehe
lagipun Cineleisure dekat ngan rumah my sis.
plus, my sis is the one who excited sgt nak register as a member.
follow je la.
~i will follow u~
so, what are u waiting for??
bowling jom!

u can check out the rates n other info here

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com

suke? like la..

Wednesday, September 08, 2010

Raya 2010

lagi 2 hari je lagi nak raya
tapi, smangat nk raya tu, seriously aku ckp, xde...
i'm not feeling it..
main reason- of course sbb my mum da xde..
tapi, xdela smpai nak meraung ke pe..
just i'm a little bit missing her..
ekkk...wrong!
miss her so freakin bad..

for the 1st time, aku x wat kuih raya tahun nie..
for the 1st time, aku xde baju raya coz my mum yg slalu blikan..
n for the first time, aku x balik beraya..
ntahla..
maybe when i have my own family, then baru aku akan rasa n smangat tok raya..
for now, it just don't feel right...

mungkin sbb tu la org slalu ckp: bila mak xde, kehilangan die lebih terasa berbanding jika kehilangan ayah..

ape pun, aku nk ucapkan Slamat Hari Raya pada korg sume..
n maaf zahir batin kalau aku de wat salah pape dengan sengaja atau secara tidak sengaja..
huhuhuhuhu
ati2 di jalan raya, n jgn maen mercun tau!


p/s: i'm waiting for my prince to save me..hurry up please..

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com

suke? like la..

Friday, September 03, 2010

Nasib kau lah perempuan....

Susahnye jadi perempuan...
buat itu salah..buat ini salah...
cam mane??



Situasi 1: Kawen awal
Realiti: "eee...awalnye budak tu kawen cik Senah..da ade ape-ape la tu...hish, dasar gatal!"

Situasi 2: Kawen lambat
Realiti: "brape umornye dah si timah tu??x kawen2 lagi..x laku le tu.."



Situasi 3: Duit hantaran sikit
Realiti: "apee???!sikitnye duit hantaran die..mesti laki die miskin...tu yg x mampu tu..konon je tu nk wat ala kadar ikut sunat...udah miskin tu ckp je la x mampu..."

Situasi 4: Duit hantaran banyak
Realiti: "amboii! macam nk jual anak"



Situasi 5: Tak mengandung
Realiti: "nape x mengandung2 lagi ni??nak tunggu bape lame lg??mandul la tu.."

Situasi 6: Banyak kali mengandung
Realiti: "eh cik senah, bukan ke bulan lepas baru bersalin si tipah tu, da mengandung lagi??aktifnye.."


buat salah, x buat pun salah..
jadi, ape yg kite bley wat??
buat je la ape yg patot...
mmg mulut org kita x bley nk tutup kan..
lantak pi lah ape yg diorang nak ckp..
kn??kn??
bak kate Ustaz Kazim- perempuan ni senang masuk syurga, sbb slalu kne umpat keji org..erk..sabar je la..

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Thursday, August 05, 2010

Graduation Day

member2 aku dah grad..
aku bile lagi??!!
bln 8 thn dpn maybe??
insyaAllah..
hee

hmmm...
macam mane la bile aku grad nt kan??
ni yg mule nak brangan nie..ahaha
member2 aku yg da grad, ade yg dpt bunga la..
bunga bukan 1 je plak tu..
kalo bley penuh smpai x ckup tgn nk pegang..
x lupe gak ade yg dpt teddy bear besar...
teddy!!sukenye kalo dpt..hah

tp, ape yg pasti, aku suke tgk member2 aku grad..
berada di sebelah diorang saat diorang menggenggam kejayaan..
cewahhh..ayat x bley blah..haha

ni konvo cousin aku - yuya kat poli melaka
sanggup tu aku turun jauh2 g sane..


konvo suaidah - my old friend kat UM
aku merempit nek moto je ke sane


penyumbang2 bunga untuk bedah..hehe


Bajet aku yang grad!haha

hmmm..
Gambar yg bawah2 ni kt Ukm je..
batch aku..
kos diorang 3 tahun..
aku 4 tahun..
tu yg grad x same tu
giler jeles!!
hukhuk

roommate mase 1st year - Normah

epa!!simpan bunga tu..^_^

ira - x abes2 ngan pinky die..huhu


sume muke gembira je kan..
pakai jubah..
da grad...
dpt bunge..
dpt teddy...
aku???!
T_T

dah2..jangan sedey2...
tahun depan je lagi..
insyaAllah..
heee
btw, Congrats kawan2 ku!!!!


p/s : aku konvo nanti korg dtg tau..dengan tangan banyak...bukan tangan kosong..lol


MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Sunday, July 11, 2010

Dugaan

lepas satu...satu...dugaan aku hadapi..
ni tambah lagi satu dugaan..
mmg perit untuk diterima..
tapi itulah kehidupan..

perasaan sayang melebihi segalanya..
apa-apa juga cubaan dan dugaan yang aku dah lalui dan akan lalui,
aku mesti hadapi dengan tenang..
ingat faziera..jangan jadi seperti orang yang dah hilang akal lantas hilang pertimbangan..
ingat pesanan arwah mak..

yang nyata,perasaan sayang yang mendalam membuatkan aku boleh terima apa sahaja..
susah senang bersama, jangan mengalah dan berputus asa..


MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Wednesday, July 07, 2010

Lets Finish it!

memang sejak azali lagi aku suka wat keje last minit..
wat assignment last minit..
study last minit..
sbb bagi aku, bile nak hampir due date, baru aku akan wat bersungguh2 sampai x tido malam dan aku akan rasa puas sebab dapat berikan 100% konsentrasi untuk siapkan jugak assignment tu..
bunyi macam pelik kan??sbb orang cakap, x dapat siapkan dengan sempurna sbb kerja kelam kabut, tapi tu la hakikatnye..
aku anggap itu sebagai cabaran dan aku akan cuba wat sebaik mungkin..

i'm a weirdo.. haha ^_^


so, apakah kerje last minit itu??


Practical Report!!
baru semalam aku start wat and hari ni da 60% done..
tapi jgn salah anggap, walopun aku suke wat kerje last2 minit, tapi data2 die da lame aku kumpulkan..so, xla dikire kerje kelam kabut sgt sbb ade complete facts and datas. x gitu??hee

now i just have to insert some pictures and charts to make it look more interesting and full of facts..and then, wat powerpoint for presentation.. chaiyok2!!

nak layan cite my girl jap..(sempat lagi tu..ahaha)

i heart Lee Dong Uk


MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Thursday, June 10, 2010

Jalan2 Menggemukkan Badan!!

i'm getting fat nowadays..
yela..stay ngan akak aku intan la katakan..
asek makan je..haha ^_^

semlm around 11am, akak aku ajak klua g pavilion (sempat lg die curi2 kua time office hour,mentang2 keje government)
tapi sblum tu, km singgah mkn jap kt mapley area kg br..biasela kalo lepak mapley..my fav ape lg- teh o ais n tosei..xde len yg aku akn order..tu je..huhu
(sbb roti canai aku x bape suke..after aku dpt tau yg certain tmpt, diorang uli roti canai pakai kaki! yakks!! x slere aku nk mkn da..haa)
tp malangnye tosei da abes!adoi..kempunan aku..so, aku order teh o ais je..akak aku plak order nan cheese 1..kitorng kongsi berdua..xpela..kenyang jugak la..sekejap..hee

then, dkat pavilion, after die da settlekn hal2 die, km cari J.Co..what's new??hehe ade>>

oreonaldo..pe lg..meroyan la akak aku..ahaha
oreo mmg die suke..ronaldo??don't mention it..

there's another flavor which is world cappuccino..creative!hee pic die lupe nk snap..korg tgk la kt J.Co sendiri..hehe

total 6...2 each(aku, intan, afiq)..kononnye..

nk keluar dr kl nk g klana jaya- jam! and to make it worse?ujan lebat...yeah!!huhu aku xpe..penganggur..intan la..kol3.30 baru smpai office..bagus!kua kol 11, masuk balik kol 3.30..pekerja contoh nie..haha

tepat kol5 ptg, die kua ofis, then aku and afiq trus turun n kitorang cabut g makan..ktorang serbu TGI Friday kt One Utama..hehe masing2 lapa..aku plak sempat bwk skali donut yg x mkn lg tu..km mkn dlm keta..intan mkn 2 biji, aku pn 2 biji..afiq xnk..saving for TGI la kot..huhu

at TGI Friday>>

1 da ilang-aku mkn!haha x nyempat2..

ni pun aku punye!haha

~afiq~

~intan~ nmpak je mcm x sedap..padahal..wallah


Actually after da mkn mac n cheese (pic 1st tu) kitorang da cm almost full da..sbb cheese die kaw2 pnye pekat..huhu bape kali kitorang benti mkn jap tok abeskn mknn masing2..tp x abes pun..last2 tapaw!haha

then, later that night, aku pn x tau dr mane dtgnye nafsu mkn aku yg menggila..smbil lyn supernatural, aku mkn leftovers donut J.Co n TGI Friday yg tapaw td tu..hah..mane x gemuk!especially kt my face n my ass..ahaha

hmm..tp to be honest aku lg prefer chili's..tah..maybe sbb lg kaw!huhu papepn, i had a good time lepaking with my brother n sister..n especially when everything d sponsor oleh akak aku intan yg tersayang..^_^

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com

suke? like la..

Sunday, June 06, 2010

Beautiful Shawls at QOMA's boutique

Keblakangan ni aku slalu survey baju, dress, bag n kasut online..bukan ape, shopping online ni lg senang..dpt plak yg cantik2 n murah2..jimat kos nk g sane sini kn..n then, aku nmpk mem aku pnye fb kne tagged ngan gamba shawl yg giler lawa..serius! x percaya??

klik sini

betol x bile aku ckp lawa?! cantik kan??

byk la yg aku berminat..mmg aku nk beli tapi kne wat bajet dlu..biasa la..tgh cuti sem kan..hehe antara yg aku berminat yg cmni..amacam??




cun kan??aku da ckp da..aku da lame da cari yg trendy cmni..seswai kan ngan kite yg ala-ala remaja n kanak2 riang nie kn??hehe

QOMA's boutique ni ade gak wat contest..tapi maybe aku da terlambat tok join contest sbb ni pn da ari ke bape da kan..mesti da ramai da yg berebut2 nk freebies..sape x nk kn??lawa plak tu shawl die..so, aku just nk inform korg la..n pape pn, aku nk try gak contest nie..
mane tau still ade chance..hee
and yg pasti, aku nk beliii!!! ^_^

bout contest tu, snang je carenye..

1. Become a member of QOMA's Boutique fan page di facebook
(done! aku da jadi member da..mesti!sbb aku nk tau p'kembangan boutique nie)

2. Make a special post to promote QOMA's Boutique at your blog and give your link to QOMA's boutique
(done and done!hehe)


3. Share QOMA's link at your page
(done too- ade kt fb n also kat blog aku ni)

4. Suggest your friend to join QOMA's Boutique Fan Page

done!!

ape tunggu lagi??cepat2 wat contest nie..senang n simple je..kalo malas nk wat, just sediakn duit n grab ur shawls at this site

http://inhouse-boutique.blogspot.com/


atau pergi die pnye boutique sendiri kat sini


No 16,
Jalan Perdagangan Utama,
Pusat Perdagangan Raub
PAHANG DARUL MAKMUR
(017-3455712/09-3557988)

x pun, kalo korang nk jd pengedar pn bley gak..sbb boutique ni ade wat wholesale yg mane kalo korang beli borong, dptla ngan harge murah..ni link die;

http://qomawholesale.blogspot.com/

~happy hunting~


MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com

suke? like la..

Friday, May 28, 2010

Al-fatihah

I'm sorry for not blogging over the past 3 months..
its just hard for me to blog when i'm busy taking care the person that i love so much..
and now, she's gone..forever..



because on 13th May 2010, 9.29pm (malam jumaat) she had passed away because of cervical cancer with bowel metatasis..
i've lost my beloved mother..
i felt awkward after she's gone..

because..
takde lagi mak yang boleh aku panggil mak..
takde lagi mak yang boleh tengok aku time aku amek ijazah..
takde lagi mak yang boleh ade sebelah aku time aku nikah..
takde lagi mak yang boleh jaga aku time aku mengandung n bersalin..
takde lagi mak yang boleh aku berkongsi kegembiraan dan kedukaan..
semuanya x sempat..

memang perit untuk menerima kehilangan..
tapi aku redha dengan pemergiannya..
mmg aku redha..dari awal lg aku da redha..
dari saat doktor bgtau pluangnya untuk hidup tinggal lagi setahun, aku da boley terima..
tapi aku x jangka secepat ni..
ingatkan lg setahun, rupanya x sampai 2 bulan...

tapi bila kenangkan jenazah ibuku yang kelihatan seperti tersenyum di tempat pembaringan, tiada lg terlihat lebam2 di badannya kesan cucukan jarum, dan wajah serta badannya nampak berisi seperti orang yang sihat walafiat, bukan seperti sblum ni yang kurus n muka pun dah cengkung, hati aku rasa lega n tenang sgt2... dan yang paling aku x boley lupa, kali terakhir aku lihat wajahnya sebelum dikebumikan, wajahnya berseri-seri, mukanya putih, n bulu matanya bersinar..alhamdulillah..

itu yang membuatkan aku terus redha dengan pemergiannya..
dia sudah tenang dan bahagia di sana..
semoga rohnya dicucuri rahmat..terlepas dari seksaan kubur dan api neraka..
dan semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..
amin..
al-fatihah..
suke? like la..

Friday, February 19, 2010

So much for a holiday

I thought that this whole week I can relax and enjoyed myself but unfortunately, out of nowhere I got sick. Huh (rugi je mintak cuti seminggu)

It began with a major headache or should I say migraine? I don’t know if it’s a migraine or not because I never experienced it before. So, how should I know kan?

hmm..the next day when i was dating with my boyfy, suddenly i felt really-really cold that i could not stop shivering. i became afraid and told my boyfy that i was not joking around. he panicked and told my parents.

my dad who was playing computer games at the moment came to the living room and take a look at me. even though i was covered with not one but THREE comforter, still the shivering didn't stop.

There were little droplets of tears started to come out from eyes cause I'm so afraid at that time. why my body can't stop shivering and all. if demam, knape x rase panas kat dahi sume kan.. i even thought that aku kne sawan ke ape..huhu

my parents terus bawak aku ke wad kecemasan. the doctor took my body temperature and there was it- 39.5 degree celcius. he said that aku kne demam sejuk. what he meant was inside my body yang panas. so, bile da panas sangat, tu yang wat aku menggigil tu..

just to make sure that i only had a normal fever not denggi what so ever, he took blood sample. tapi part ni yang payah nye..cucuk sini, darah x kua..cucuk sana, darah x kua.. he said my hands halus sgt and xnmpk pn uratnye..so, i was told to jump on the hospital bed and masuk air dalam badan. cubaan yang ke-4 barula darah aku kua..tu pn pekat sgt doc tu cakap..

ni la tempat2 yg kne cucuk


kurang air rupenye badan aku nie..sakit jugakla kne cucuk merata-rata. huhu after one hour and half, air pn da abes masuk and result blood test aku pn kua. no denggi no...just virus je..so, i was discharge and can go home.

but then today, uhh..the shivering started again and the worst part is, i throw up. 3 times. yeah..minum air masak pun muntah..ape kes?? now i'm okay la sket..tu pun after my mom wat kanji and suapkan. hehe xde muntah2 da..

p/s : tu lah keistimewaan seorg ibu..chewah, jiwang plak..ngee

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Thursday, February 18, 2010

Hello..Hellooo!

wah..lame giler aku x update blog...
mesti ramai peminat blog aku yang frust sbb xde pape update kn kt blog ni?
(ade ke peminat?? haha perasan lebey, =p)

anyway, there are so many things had happened to me over the last few weeks or months but due to ke-tidak-ada-an camera, it would be not-so-much interesting to tell you guys right? even kids don't like to read when there are no pictures isn't it?

all this while i've been using different kind of phones because my handphone rosak..something about it's lcd..so, i cannot used the camera.. other phones that i used were cikai punye handphone je..yang satu tu xde camera...yang satu lagi ade camera but when I on je camera, tuppp.. off trus hp tu..'great' right?haha however, handphone yg my sis bagi pinjam, ok..ade camera semua but the problem is- no cable..aiyak..

Now, i'm glad that my phone had been fixed- cost around rm70 just for the damn lcd..huh..nevermind lah..as long as no more problems after this..hopefully..huhu

Ok..which story i should tell first?hmm..citer pasal internship lah..that's what i'm doing currently..heee

this is my look on 1st day at Kart Food

that day, i woke up very early..i mean very VERY early..that's why i had time for a little snap here and snap there, pose for the camera..haha

but now, what time do i wake up??shhhh...it's a secret..LOL

biasala..mule2 je bersemangat, iye dak??huuu

this is the front counter of Kart Food

the achievement and its product

A liitle info about Kart Food- well established company..some products were being exported to Indonesia, US, Vietnam, Denmark and other countries. In Malaysia, they are making products for Tesco, Dunkin Donut and the latest one is for Petronas which I involved a little bit in that project..(sedikit bangga di situ, haha)
we call it croquette..but Petronas calls it Mesra pie..however it is not officially named yet..

the process for making croquette?
if i tell you, then i will have to kill you..
(takot x??takot x?? LOL)
its private and confidential..bley kne saman aku nt..huhu

p/s : Happy Chinese New Year..Qong Ci..Qong Ci...

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com

suke? like la..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...