Monday, November 23, 2009

Could it be any worst?

It turns out that today is even worst than yesterday. I don’t know why my luck is getting less and less. Did I do something wrong? hmm..byk dosa la nie..haha

I went to Kelana Jaya to get typhoid injection but somehow when I arrived there, the girl at the reception counter told me that they had stopped the service. Only private clinic do the injection thing. My god! punyela jauh aku bawak moto g klana jaya, tup2 xde plak. Xpe..still bley saba lagi.

Ok, I moved on to Putrajaya. Gagah ni bwk my scoot to Putrajaya alone from Damansara. Da pakar da jalan nak ke sana but still Tanya jugak la pak polisi mana bangunan JPN (Jabatan Pendaftaran Negara). After a while, I managed in renewing my ic but the officer said that ic siap esok.
“esok pagi baru siap ye dik..”
“alaa..x boley dapat petang ni ke?saya dating dari jauh ni..”
“xdapatla dik..sorry eh?” (senyum sambil menayangkan gigi die, hissh)

‘Nampaknye sok jugakla bley wat account maybank. Hmm..cmni, skang ni try tanye dulu maybank sini, kot2 bley wat x payah gune ic ke..’ (monolog dalaman)

Bile klua je dari JPN, I saw one ‘macho’police officer ngan kaca mata hitamnye standing beside my scoot with a paper in his hand. Ahh sudah! Apa plak ni?!
“x boley parking kat sini eh?”
“x boley..bahaya parking kat sini..”
“ohh yeke?x tau plak saya..saya pun baru dating sini..ingat boley parking sbb nampak byk moto parking sini..”
“tu la..kite slalu ikot orang..lain kali jangan parking sini dik..adik dari mana?”
“damansara..”
“oh..ni adik pegi sebelah maybank tu, ade tempat bayar saman. Try mintak kurang. Sini saya letak rm50, boley dapat kurang rasenye..dalam rm20 cmtu..”
‘cett..ingat ajak sembang sbb die nak cancelkan saman tu..rupenye x..wat pnat aku je bermanis –manis muke kat sini..hmm”

Sampai kat maybank, still dapat jawapan yang sama.
“kena gune ic jugak kalo nak bukak account. G renew dulu..”
Penat aku penat! Rest jap. Pikir dulu pe yang patot aku wat.
Truuttt..truutttt…my sis called.
“nape fa?”
“adik, aku da call nurulaida tu..” (nurulaida= supervisor aku kat kart food industries tempat internship) “pastu?dapat elaun x?”
“die cakap xde tempat utk ko practical” (WTF??!!)
“eh!apsal plak? Ari tu kate da confirm aku bley practical..ni ape cite ni?suke2 ati je cancel..”
“dengar la dulu!”
“ohh,sorry”
“die cakap die ade call lecturer ko tapi lecturer ko x angkat. So, die bg sms bagitau pasal cancel ni. Reason die sebab suasana kat situ x fun utk budak wat internship. Pastu lecturer ko just reply OK. Die ingat da settle la prob tu..and then die tanye aku, lecturer x contact ko ke..aku ckp la xde..”

“Laa..apsal lecturer ni..adoi..tensyen la aku..da la aku kena saman..pas satu, satu masalah aku..arghh”
“saman?!polis saman?err..xpe..nanti bagi kat aku, aku ade member ley tolong settlekan..”

“oh eh?oklah..bye..”

Now what? Masalah tempat practical plak dah..semak kepala aku..better aku g bangi, jumpe Dr. Sahilah kesayangan. So, aku pun scoot la lagi dari Putrajaya ke UKM, Bangi.
Malang lagi nasib aku.. lecturer xde. K.Mala yang kat office pun xde. Sms, no reply. Call, no answer. How??
Tunggu punye tunggu, pikir punye pikir..jam da pukul 1.30pm. g lunch la..lapa seh.. after pekena tosei and teh o ais (x lalu sgt nak makan,perut da masuk angin), aku lepak umah ira..sembang2 ngan die..kol3.30pm, aku g balik faculty, still xde. Hmm..lalu kat pusat kesihatan ukm, teringat pasal suntikan tu, benti jap la..mane tau dapat free ke, ade student price ke..huhu
“ye..sakit ape?”
“nak tanye, suntikan typhoid ade x buat kat sini”

“jap eh,akak call orang atas jap”
Cot cet cot cet cot cet…
“ade..tapi doc tengah meeting..so, sok pagi adik dating balik boleh?bayaran akak x tau brape tapi yang pasti x sampai rm50 la..”
‘esok lagi..balik-balik esok..balik-balik esok..x settle2 masalah aku..’
That night, I stayed at my ‘old place’. Umah sewa lama aku dulu.. sembang punye sembang, dok tanye pendapat sana sini, last2 aku wat keputusan :

X Payah KEJE! Focus on Practical.
Reasons:
Suppose start internship 21 December. But Kart Food Ind soh start 4 January. Now, bile da x jadi dgn Kart, aku kena start 21hb December la. Nape x payah Keje kat Pizza? Sbb x ckup sebulan. So, takot kalo aku end up wat charity work je nanti sbb x dapat gaji. Lagipun banyak sgt cekadaknye..suntik la..bukak account maybank la..nak salinan kwsp la..gambar la..fotostat tu, fotostat ni..wat pening kpale je..Better focus pada tempat practical..lagi penting..
What do you say?uhuk!

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Worst day ever

It's Wednesday.
Today’s plan-nak settlekan all documents needed in order to work at pizza hut

What to do?
Get typhoid injection at pejabat kesihatan. (murah sikit dari clinic)
Open maybank account. (pe lagi kad bank yang aku xde?Rhb,Cimb, Bsn, Bank Islam sume ade..huh)
Print out KWSP account number. (penah open dulu sbb used to work at Guardian)
Photostat IC and documents above.
And lastly, 2 keping gambar. (gambar2 ni yang aku menyampah, asek mintak yang latest je)

Ok. Seems like all details have been list out very smoothly right? All things can be done in just one day but the timing was wrong! Why?

At Maybank:
“Dik, IC ni ade problem la..x boley bace..kena renew ni..”
“kena renew? X de care laen ke? Gune lesen ke?”

“x boley la dik..nak bukak account kena gune ic gak..”

“oh yeke?hmm..” (siot je, aku bukak kat cimb gune lessen bley je..shady tol)
“adik g seksyen 8, renew ic..tapi amek mase 2 minggu la..” (oh damn! camne gaji aku nt?)

“tapi kalo adik nak cepat, g putrajaya..putrajaya seari je..” (there’s hope..i think)
“Oo..ok, erm kak, kalo nk print out kwsp tu, kne gune ic kan?”

“a ah..kena gune ic gak..” (adoi, xbley jugak la nk print out..)
Kesimpulannye: bukak account and KWSP cancel.

On the way to Pejabat Kesihatan :
Hujan lebat x ingat! Lenjun abes aku naik moto..da la pakai baju putih..mak sexy nyah!LOL slamat sempat cekau my sis punye jacket warne itam..t’tutup sket kan..huhu
Half way, ujan lagi menggila..i stopped for a while at shell station. I called my sis and she told me to turn back and go home. Lagipun x sempat nak g inject, da kol3.45pm. tutup kol4.30pm. Great isn’t it? Haa

On my way home ngan perut lapanye, traffic jam pulak..da la basah, kete banyak plak tu..kena pandai mencelah la..tapi yang peliknye, kereta x jalan2 langsung..as if the time had stopped and all cars didn’t move at all, not even a single move. Just me and my scoot. So weird. But then, in front there I saw this :


**gambar x dapat nak di sertakan kerana mengalami masalah teknikal. Harap maklum. Terima kasih.


No wonder la..banjir! semua kereta stuck kat sini. there’s no other way. Haha

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Tuesday, November 10, 2009

Leaving for a while

Arini da start kena packing barang2 sume sbb my sis akan dtg tonight. So, umah die akan disemakkan ngan barang2 aku. hehe kan senang kalo ade keta, time ni la niat aku utk blaja bawak keta and amek lesen menggila. huhu

hmm..lepas ni seriously aku akan rindukan kenangan kat sini. pd kawan2 aku or yang x anggap aku kawan pn, aku mintak maaf kalau2 aku ade sakitkan ati korg. i'm truly sorry. for those yang nampak aku cam pendiam tu, its all because aku mmg pendiam pada awalnye.. tp pada sape yang kenal aku betul2, i'm not that shy. kesengalan aku akan terserlah jugak akhirnye.. huhu

nanti aku akan practical sorg2 kat kart food industries shah alam. huu..sedey, xde member..tp xpe, tu x menjadi masalah..hopefully ade student dari U laen wat practical kat situ gak n sedap mata memandang supaya mate aku sentiasa clear..LOL

shah alam and bangi xde la jauh mane, so insyaAllah aku akn datang once in a while to UKM and jenguk korang kat sini k..tp ade ke yang nak aku dtg jenguk?ki3

lastly, aku doakan budak yang 3 tahun and my seniors tu akan berjaya grad and x repeat paper. nt da grad jgn lupe aku plak. kalo x, xmo dtg time korang punye graduation day..huhu and untuk yang x abes lagi blaja kat UKM next sem (budak cosm8, budak club wawasan, housem8 n junior2 aku) jumpe lg nanti k? 1 sem kot aku xde kt UKM..hmm..

i will miss you guys and do keep in touch..
XOXO

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Monday, November 09, 2009

x suke!x suke!

last night, xde air kat toilet. so, disebabkan kemalasan yang teramat sangat, i hold my hajat to pee..lantakla kan..bukannye aku ni jenis yang sampai termimpi-mimpi and kencing malam kn..huhu

but today, i lost my patience. no water till 10am. ok, still can stand it. exams at 12pm. then i heard someone shouting very loudly and happily

"yeaa da ade air!!"

For a second, i thought that is a good news. So, i picked up my things, towel and everything i needed and go straight to toilet. but guess what? color of the water at the sink is yellowish..wth?euww..gross!

however, i thank god when i found out that the shower is not so yellowish and i succeed in having a not-so-nice bath after i told myself repeatedly that it was OK. huhu

but to use that water for drinking purposes even to make hot milo with it, i don't think so. I can't. and the smell. yakk...tapi ni air yang kat sinki la. kalau kat bilik air tu of course la x mandi kan? LOL

aku lebih rela angkut barang2 mandi and gi blok laen dengan muke x mandi sume..huhu

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Saturday, November 07, 2009

He's so not worth it

I don't know why girls always end up having relationship with man that is so *ucking rude and does not valued girls at all.
and I don't get it why girls still kept thinking about that ***hole and willing to forgive and forget after she's been treated like a street cat or should i say like garbage.

why??why??!

after all that she's done for you and loves you so much, how could you do that to her?you dumped her, you take her back and then dumped her again for a stupid reason. Now, you want to take an advantage on her?how could you,you stupid dum dum! I *ucking hate this guy!

I thought you can change and treat girls nicely but NO!it's so damn hard. and when I told you the truth the reason why I'm friend with you all this while, you seems like you don't give a sh*t at all. like you had not done anything wrong. don't you have a heart?you selfish moron.

All you think about is yourself. your needs. your desire. you don't even care if you hurt someone don't you?and you have been wondering why you can't trust your current girlfriend. you asked me why?It is because of yourself, you idiot! how can you trust your girlfriend when you yourself can't be trusted and loyal to someone you love?

wait! is there L word in your life dictionary? do you know the meaning, the real meaning of it? or you were just using the L word to get girls attention? i don't know if you really love your current girlfriend right now based on what you told me before..how sad you were when you had to break up with her..bla3..but still, you go behind her back. hook up with other girl when you had the chance, right? is that love? NO!i don't think so. it's LUST!

there's no LOVE word in your dictionary, it's just LUST word. that's why you can't live without girls. you just want them to be there when you are desperate, wanted them to fulfill your needs. that's the reason why you don't like a long relationship. am i wrong? i loathe you!

i hate what you did to my friend. i hate when you didn't care at all and i hate when you act like nothing happened. Urghhhh!

You are just a waste of time.

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Wednesday, November 04, 2009

Read This

"saya doakan supaya ira dapat balik kunci dia yang hilang, Amin.."

baca ni byk2 kali ye..huhu

yesterday I lost my key..I don't know where but I'm surely that it's not missing at Azura's or pasar malam...

what I remembered was:
I had a discussion with wani and faizah..then at noon, wani and I went to lunch with Mai at Azura..I did bring my keys with me but I left it in Mai's car when we had our lunch..so, bukanla tinggal kat azura..then we took off to college and I get out from the car..after that- blank..da x tau kunci tu still ade with me or not..

after lunch, we head back to discussion, finished around 4 and then I hangout at Wani's room until Mai ajak pegi pasa malam..time balik tu baru sedar yang kunci xde..but what I do know, kat pasa malam mmg xbawak skali kunci sbb 1 tangan pegang beg..and the other hand pegang purse..hmm..where could it be hah?

memula I thought I left it in Mai's car but it wasn't there..i checked many times..same goes to wani's room..still not there..so, only one place left-bilik jaksa..i hope it's there..please..

nk duplicate bley tapi kunci yang lagi satu tu da bengkok-impact accident moto ari tu..

p/s: time nak tido sampaila bangun pagi tadi-asek ingat pasal kunci je..nak jawab exam pun asek-"kunci..mane aku letak kunci hah?mane ha?kunci.." even time nak memerut pun pikir pasal tu..LOL

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...