Friday, September 25, 2009

Activities b4 Hari Raya

Tak lengkap hari raya tu kalo xde kuih raya kan? so, pe lagi?? mase tok wat kuih raya la..malangnye tahun nie my mum x sihat.. die dok spital kena wat radioterapi and chemoterapi for 5 weeks in a row..jadi, xdela mazola thn nie..aku nak wat, tp mesti x sesedap my mum pnye air tgn kan..so, xmola..wat kne maki je nt..haha kuih pe je aku wat thn nie? memandangkan aku sorg n x ckup mase..ni je la yg sempat..kuih paling simple- cornflakes honey madu..huhuhuhu

kuih ni menjadi..sedap bak kate ayah aku..ngehngehngeh..


What else when Raya comes? of coursela duit raya kan?huhuhu so, menjadi tggjawab aku tiap2 tahun mengisi angpaw utk sepupu sepapat aku, ank2 buah, ank2 sape yg dtg umah.. kpd kwn2 aku-soli! no angpaw 4 u..haha agak2 aku dpt byk x duit ry thn nie?hehehe mintak2 la dpt..bley beramal jariah sedekah kat tokei kedai baju a.k.a shopping..wakakakaka

pacik kayo!

Dan pada masa inilah kedengaran suara-suara mak-mak, akak-akak yg suke membebel soh kemas umah.. adoyai.. rimas akhak tau.. akhak penat nyah..LOL disebabkan mak x sehat. my BIG sister yg 2nd tu la yg membebel..memekak je kejenye..xpela.. die tgh praktis nak jadi mak la tu..ahahahaha

ni lah hasilnye umah my mum
kayu kayan+ modern style..ahaks

Akhir kata..slamat hari raya..maaf zahir batin pada semua especially my readers(ade ke pun?huhu)

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com

suke? like la..

Saturday, September 19, 2009

My 20th Birthday

On my 20th birthday, everyone yang aku syg- my family including my boyfy ade kat sbelah aku.. heeeee hepi sgt2!! sbb ni la yang aku nak pun time birthday aku..nothing else.. tapi kalo ade org baek ati sgt nak bg aku adiah ke pe ke kan, aku x bley tolak.. rezeki tu..rezeki jgn ditolak..ehehe

hmm....da masuk pun alam 20-an.. da bley kawen da kan?kan?hikhikhik I'm not budak kecik lagi da tau..korg da x bley nak buli2 aku da.. especially Wani n Mai..huhuhuhu

to all of my friends yg wish aku tu, tengkiu sgt sgt SGT!! thanks 4 remembering my birthday although aku tau sesetghnye sbb dpt reminder from facebook/myspace/friendster/tagged but it really mean so much to me that you guys have the time to wish me a happy birthday..appreciate it so much!

bout the presents..x sangka aku dpt byk gak thn nie..ingt bile umo da 20, lagi sket adiah..hehe tp xde la byk sgt..boleyla daripada xde..hehe


pelbagai jenis kek utk besday aku..best x?best x?haha


adiah dari my boyfy..
theme for this year- boxer! ahaha sengal



Hp
adiah dr my dad- ni pun stelah aku bodek2..ahahaha

-baju tu kat UKM, so, xde pic lagi..haha-
adiah dr my friends - Wani n Mai
dlm usaha diorang meng-gurlish-kan aku..hehe


thats all for now.. hope there's more present to come..ahahahahaha

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com

suke? like la..

Saturday, September 12, 2009

Catching up with kak Putri

Kak Putri is my ex-housemate. Time 2nd year dulu aku dok luar. Katakan tidak pada Zaaba! lol mencik kat Zaaba..tapi last-last, time second semester- 2nd year, aku terpaksa masuk balik kat Zaaba disebabkan rate sewa umah kat luar sama mahal.. shial.. but now, I'm really happy when I get to stay at KIY (Kolej Ibrahim Yaakub) for this semester..

Ok, enough of Kolej thingy.. What I really wanted to share with you guys is that Kak Putri is a very adorable person. bukan nak memuji or membodek tapi its the truth. she's so kind to me and I like being around her..bley kata die ni manje la.. suke tengok cara die and her hair also. (peringatan : I'm straight ok? I'm not into her or anything,haha and ini bukan nak promote..she already have a boyfy alright?)

We hangout this evening, break-fast together and catching up with each others life when she invited me to go to the bazaar Ramadhan together. So, I went to her house which I used to live before and park my scooty there and jump into her car.

Disebabkan aku 'cuti sakit', aku xde rasa teringin langsung bila tengok makanan2 yang ade kat bazaar tu. yela..da kenyang kan..hahaha meanwhile, kak Putri pulak asek dok cakap lapa..lapa..sape soh x sahur kan?

We looked around..pusing banyak2 kali until we find something yang boley mencairkan nafsu makan..huhu I, like always- bought nasi goreng ayam berempah and she ends up buying nasi beriayani and nasi goreng ayam berempah gak..(1 die punye, 1 lagi boyfy die punye..)

I guess today is my lucky day because I found the thing that I always kepingin and mengidam..susah sangat nak jumpe skang nie..bukan semua tempat ade.. nak tau pe x? hehehe susu segar perisa jagung! hmm...it reminds me the old times where I always bought 5-6 bottles of this susu at school. (sedap sehingga menjilat jari, ehehe)

Amek ngan webcam lappy. camera xde punye pasal..haha

I bought 2 bottles- 1 I drink it when break-fast time and another one ni aku rasa sayang pulak nak minum..huhuhu tapi x sedap pulak kalo da x sejuk kan..btw, now the price for 1 bottle have gone up. it's rm1.50 ..not like before where I can get it around rm0.80..mahal kan? yela..dulu mak yang bayarkan..skang ni kena guna duit sendiri..baru nak bising!

I really love this milk. I do not know why. Sometimes aku pikir, kalo orang adiahkan or surprisekan aku ngan susu perisa jagung nie pun da ok sgt2..x payah la coklat ke, aiskrim ke, blanje mahal2 pun x payah..susu ni pun da cukup...hahaha (silly me! tolak rezeki..I'm weird aren't I? LOL)

Around 8pm, I went back to my room cause she have another things to do with her sister and her father -car related. so, here I'm now..in my room, taking pictures of the milk and writing this entry.. huhuhuhu

p/s: monday I have biostatistic's exam. can someone help me with the damn minitab software..adoi! pening la..although I'm the leader and alwayst went to the computer lessons, i still confused about certain things. so, how am I going to teach my group members? stupid gonzales..
MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

The Ugly Truth

Again..I'm going out beronggeng ngan Mai and Wani kat Alamanda Putrajaya. It has become our normal routine to go out and having fun every Thursday. Nothing special actually, its simply because Wani and I didn't have any classes on Friday, so we can easily hang out, gossiping and sengal-ing until 4 am with nothing to worry. hehehe

We went to Alamanda to watch The Ugly Truth starring Katherine Heigl and Gerard Butler. I watched the trailer earlier that morning before we went to Alamanda and it kinda interesting, i think. Lucky for me, it is true. It's interesting and yet exciting, only the humour was basically about sex jokes! Yup yup yup. haha

look how different the thoughts of love
between man and woman

A little info about this movie is that it tell us so much about how women can attract guys by doing just simple things, what guys are REALLY interested in women, bla3..and also a little some things that underage kids don't even have to know..yet! LOL
"first impression is not about women kindness or her attitude, but its physical appearance that man will look at first" -man
which I totally agreed. its the reality.

The movie was really turning the audience's mood up including me. We laughed a lot and enjoyed the show. However, there is this one fu*king man who sits behind me kept kicking my chair. Its really annoying because he kept doing it A LOT. its like every 10 seconds he would kicked my chair.. WTF?! I had given him the signals to show how he annoyed me with all the kicking like turning my head back to see who sits behind me and even hentakkan my body to the chair right after he kicked my seat, but I think he was just a dumb a** who didn't understand anything or he was too excited (which I meant by turned on) watching the show, tambah2 lagi his girlfriend is sitting right next to him. I wanted to shout at him tapi macam x elok pulak. Sigh..Can't I just enjoy the show without someone or some thing that will make me angry?why me?why meeee?!sob sob..

When the movie ends, I really wanted to see the dumba**.. so, I told my friends just to wait a little bit until people sitting behind us left.

Laa...x la handsome mane pun. kalo handsome xpela gak..bley la dimaafkan..hish! wat sakit ati je..brani plak tu pandang aku..senyum2..lempang kang baru tau..

p/s: if you guys have any tips about giving any signals or anything to stop the kicking thing, please let me know..just in case I have the same situation next time. huhu

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Monday, September 07, 2009

Experiencing bukak pose kat BBB

note: entry di post dalam bm supaya senang untuk meluahkan pelbagai rasa and emosi. =p

ade la satu kedai makan ni yang dikenali ngan nama BBB-bandar baru bangi x silap..ade jual macam2 jenis makanan- western ade, masakan melayu ade, seafood ade, kerang bakar ade, otak2 pun ade..macam2 la..tempat simple..ok la..(terliur plak cite pasal makanan time2 pose nie,ahaha)

the story goes...

Actually, x plan pun nak g bukak pose kat BBB.. bangun da kol6.30 ptg..tu pun Mai yang kejutkan..(note: baru tido sebab penat study ok?bukan sbb saje suke2) pastu trus siap2, bedak sket muke supaya x nampak cam baru bgn tido, then trus g cafe.. Mai malas turun, so die pesan je..aku la jadi part time delivery gurl kejap..huhu

aku msg Wani..

"jom turun beli makan..jumpe kat cafe.." sending...

"ok.."

aku pun mule start moto dan pecut naek atas..(punyela malas nak naek bukit g cafe..padahal dekat je..xdek makne nak exercise!haha) masuk-masuk je cafe, lauk x menyelerakan langsung! ape je yang tinggal? saki baki je..x best tol..Wani da x kesah da and trus nak amek bekas polysterene tu..pastu aku cepat2 cakap..

" x bestnye..makan luar la.."

"hah?nak makan luar ke? cube try tanye Mai.."

aku pun call la Mai..

"Mai..lauk abes(padahal ade lagi lauk,he3) awak nak join x bukak pose kat luar? kalo x nak, kiter g ngan Wani je nek moto.." (note: start kawan ngan Mai, aku da jadi baek..gune bahasa awk-kite awk kite,haha)

"hah?lauk abes?! nak makan katne?bley la.. jap kite siap2.."

Setibanya di BBB.. ramai giler orang! tapi ade la seat jugak untuk ktorang.. and the tragedy begins...

1. Meja tu x berlapik ngan alas meja. da la basah and mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan..mintak soh lap, sampai air kat atas meja tu da kering, x di lap2 nye!

2. Meja sebelah punyela dipenuhi ngan gadis2 gediks! sembang x ingat dunia.. Ha Ha Ha Ha macam tuuttttt... perangai macam tuuttttt... ade sorang tu ngan mulut laser nye x beragak2 nak tegur pekerja sana.. da macam tuuutttt...bingittt telinga aku n Mai dengar and sakit mata Wani memandangnye!

3. kitorang order air : aku sirap bandung, Mai tembikai gelas besar, n Wani plak Oren gelas besar. da la abang tu layan cam x nak layan..Mai cakap nak gelas besar die wat bodo je! pastu sampai azan kedengaran, air x sampai2 lagi..countdown dari start order-mau sejam 10 minit air baru sampai.. sabar je la..air aku panas plak tu..sampai ais abes sume cair da.. so, aku panggil la akak tu soh tambah ais...

4. makanan x sampai2 lagi..ade sorg brader ngan awek die pun x dpt makanan lagi..brader tu da wat muke tuuutttt da...huhu kitorang ni xpe la..saba..saba..da la pompuan2 gediks tu x abes2 menggediks! bingit la..diorang je yang bising..da dapat makanan tu, makan je la senyap2..x senonoh betul..hmm..memandangkan perut ktorang da lapa, ktorang order la kerang bakar dlu smentara makanan x sampai2 lagi, just tok lapik perut..

5. dlm 10-15 min pastu, baru makanan sampai- Mai n Wani order nasi putih + tomyam campur + kangkung belacan + telur dadar manakala aku- kuewteow kungfu.. kitorang terus makan ngan lahapnye! (xdela sampai cmtu skali, lebih la tu,huhu) sedar x sedar, da abes sampai licin kitorang makan, kerang bakar yang mintak tadi x sampai2! air aku yang soh letak ais tu- x bagi2 balik rupenye! masa aku nak minum baru aku tersedar- mane air aku??

6. panggil la akak tadi tu balik, tanye "kerang bakar yang saya order tadi mana kak?" akak tu ngan slumber balas- "kerang abis la dik.." ni mule naek hangin satu badan nie! apsal kitorang ditindas?? mencik betul.. padahal nampak kot ade sebakul besar kerang kat sebelah tempat bakar tu..memang nampak ngan jelas la sbb kitorang dok dekat ngan tempat kerang bakar.. Mai n Wani da ilang sabar gak..kitorang sembang ngan agak kuat sket, saje je nk bagi diorang dengar.. x puas ati la..tu ade je kerang kat situ la..banyak lagi la.. and then kakak tu datang balik..

" kerang ade..tapi kena bakar dulu..nak ke?"

haa...tau pun..of kos la nak..memangla kne bakar dulu..kalo x, xdela namenye kerang bakar..bek bagi fresh2 camtu je..(euww,sdap ke fresh2?btw ayt di atas hanyela dlm ati je, x terluah pn kat akak tu..)

7. kitorang tunggu la sampai kerang bakar tu siap..ramai orang da balik da..tibe2 azan! mak aih..da masuk Isyak da.. adoi..tapi yang bengkek tu bile gadis2 gediks kat seblah tu x blah2 and yang paling kuang aja nye, diorang bley b'gelak ktawa kuat2..sembang2 walopn tengah azan! macam tuuuttttt..aku da siap shhhh lagi tapi x paham-paham bahasa gak..respect la sket!

8. ape lagi..banyak yang aku x puas ati..so, langkah terbaik- maki hamun dalam blog sambil letak pictures yang berkenaan..hohohoho

the gediks gurls


agak2 ni sedap x? padahal sampah semata-mata..huhu

tu die bakul biru berisi kerang..x jelas la plak dlm pic nie..

licin kan kitorang makan?hehehe

p/s: tak cukup dengan makanan bukak pose tadi, lewat malam sket dalam kol 11..kami pecut ke McD..makan+ study kat McD..(skejap je pun studynye..sembang je lebey..LOL) btw malam tadi akak McD tu agak baik sket berbanding seblum2 nie yang mcm tuuuttttt....hehehe

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com

suke? like la..

Sunday, September 06, 2009

The Date

11am

I woke up from my sleep and went straight to toilet. After da segar, I ironed my clothes and blow my hair. Then I looked at my phone. its 12pm already still no sms, no calls. (hmm.. nape la balak aku nie x call or sms lagi ni? tido lagi kot..)

"syg, jadi ke date arini? ke da ubah pikiran?hu2" sending....

Incoming calls from my boyfy.

"gud morning cyg.. of course la jadi.. nak jumpe kol bape?" (e eh..tanye plak lagi..semlm kn janji kol2..hmm..ni mesti nk tangguhkan lg nie..)

"nape? keje syg still x siap lagi ke?"

" a ah..tapi xpe, bley wat nanti2..ermm..kite jumpe lambat sket la eh? kol 3..ok?"

"kol 3??" (hampeh..da agak da..)

" yup..kol 3..hani bertolak dari sana kol 3 tau.."

" owrite.." (ok kan je la..sigh..kalo aku tau td nk jumpe lambat, bek aku join Wani and Mai yang still terbungkang tido lagi..hmm..)

1.30pm

At this time, two sleeping beauty tu da bangun. I-who just finished working on my lab report (Alhamdullillah), asked Wani to accompany me to go to bookstore or any store that sells ribbons. (semalam lagi nak g beli riben, tp disebabkan kemalasan berada pada tahap max, x jd kua malam td..huhu)

We went out with my scooty to find the ribbon. Bookstore dekat ngan Azura xde.. pusing tengok kat kedai lain pun-elek.. last2 g Warta kedai bunga. ada pun! huh! it took years just to fine the damn ribbon..(btw kitorang excited sgt nak beli ribbon ni bukan ape..ni sume plan Mai and Wani la nak soh aku jadi miss gurly2 bile nak dating ngan boyfy. nampak keperempuanan bagai..LOL)

Sampai je bilik, I rushed to toilet. Its 10 minutes past 3 already! I washed off the dirt on my face so that Mak Andam Mai will start solek muka aku..huhu (btw, dua malam berturut2 kitorang ada slumber party- put makeup on each other faces, gossiping and laughing all night long,best2! tu yg x cukup tido tu..hehe)

Last2 aku yang lambat..lantakla..biar die plak wait aku kat sana..(balas dendam..balas dendam..hik3) after da siap makeup, put on the cute blouse (its an early presents from Mai and Wani, tengkiu2), ikat ribbon sume, I asked them again and again and again.."do i totally look ok?" "confirm?" (I have very low confident bout being miss gurly2,haha)

Then, Mai send me to KTM station..its not that I don't want to ride my scooty or whatever but its all because of my throttle got stollen the last time I parked my scooty at KTM station..really pisses me off!! so, x nak la park kat situ lagi..

4.15pm

My boyfy already waited for me at Mid Valley. He then looked at me up and down, up and down and said..

"lawa makeup..baju sape nie? sayang nampak cute sangat" (tu perli ke betul2?)

" serius la..betul.." (i'm blushed..ahahahha)

Suddenly..

"Sayang..ni ha..Eddy and Fahmi pun join skali bukak pose.." (hah?! ni date ke pe?I don't remember he mention anything about friends can come along..)

"kunci moto Fahmi hilang..tu yang tolong die cari dari tadi tu..si Eddy ni pun siap turun dari Putrajaya lagi.." (ohh..now i get it..)

Dipendekkan cerita..(padahal berjela-jela gak)

1. We went to key store to see whether we can get master key or not. end up with- nope! because the worker there said that Fahmi's motor have chip inside it that protect it from being stolen which means the motor cannot be start.

2. Came out with a plan. Since my boyfy will go back to Perak tomorrow night, he will take the spare key from Fahmi's father (spare key kat uma Fahmi kat Perak) and will be back this Wednesday, so meanwhile, Fahmi can use my boyfy's motor.

3. Went to Carls Junior asking whether they take a reservation or not. end up with- another nope! the workers said that we can just seat there until break-fast time. so, we take a seat and hangout. Got One hour and half to go until break-fast time.

4. My boyfy asked me to accompany him to buy some things at Guardian while Eddy and Fahmi ditugaskan jaga the seats (alasan nak berdua-duaan skejap la tu kot..LOL) On our way, there was this girl who worked for Garnier stopped us and said:

"Can I took the picture of you two? its just for showing your support to Garnier" she said it with a smile..

Alright then. we agreed although we are not Garnier users. We make peace and say cheese!heee

5. Went to Guardian to buy couple of his things and in front of the Guardian, there was Silky Girl event where Mawi, Sharifah Aleeya and Dafi will be there any moment. (Dafi?! euuwww..oh n btw we bumped into Dafi and he looked at my boyfy kind of shocked at first and then smiled like hye..wtf?! )

6. Went back to Carls Junior, and saw Eddy sitting alone there. (where's Fahmi?) we sembang some more and Fahmi muncul. Guess what? he found his key. pak guard kat tempat parking moto gave it to him. However, its weird actually because when Fahmi asked the Pak Guard to look out for his motor for a couple of days until he took the spare key at Perak, only then the Pak Guard said to him :

"x boley la dik, abang nak tuka shift da.."

"yeke? erm..x boley ke abang bagitau orang yang jaga shift jap g tolong jagakan?"

" adik dari mane?"

"perak"

"dik..meh sini kejap..
" and he showed Fahmi the keys.

WTH right? seems like the Pak Guard wants to songlap the motor. Or else, mestila da bagitau from the beginning that he found the keys already kan? think about it.. if he said yes to look after the motor and let other Pak Guard knows about it, it must be recorded in some sort of book and there is no way he or someone can songlap the motor or else they would carry the blame if the motor is stolen. So, there is no point but to give Fahmi's back the keys. isn't that right? (look who's talking-the future CSI..lol)

7. Next, We order foods + the ongoing of crap talks + lots of jokes + old school memories and the next thing we know, its break-fast time. yeah!

8. Went to pet shop + taking some pictures + don't know what else to do anymore = balik la ape lagi.. nak tengok wayang x sempat.. naek ktm la katekan..so, I and Eddy naek ktm together, I'm ukm and he's bangi while my boyfy and Fahmi balik naek moto..

the end. till then..peace!

Eddy and Fahmi- the 'sweet couple' ki3

muke before bukak puase..lemah je..lapa! haha

model Carls Junior..seswai ke?huhu

konon kuat..ahahaha btw Eddy demam dua minggu
so dia kecewa giler la sbb badan die da susut..
kalo x, tough la..(padan muke!wekkk!lol)


p/s: my boyfy said that he wanted to change his appearance
so that he will look like a gangster. then he said:
"sayang x takot ke tengok muke ganaz ni?" (sambil wat muke yang konon ganaz)
I laugh BIG time! muke jambu! ganaz la sangat..LOL

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com

suke? like la..

Friday, September 04, 2009

Just As I though

I'm not going out on a date today as promise.
He have classes this evening at 5pm so he said that we should delay our date which means no date for today but tomorrow at 2pm.
reason : xnak kelam kabut bla3...

Ok fine, I'm being the understandable gurlfy respond- ok..x kesah la..(tapi dalam ati,sabar je la,hu2) nak wat cam mane pun kn?mende x bley nk elak..hmmm...

However, it's ok really because I managed to finish practical 4 bio statistic using the damn mini tab software.. my God! how irritating n leceh giler nak wat..da la BANYAK GILER! thanks to Wani cause she helped me a little bit..

btw, I wanted to tell you guys about what happened last night.. very surprising and very thoughtful of them. terharu sgt2.. tapi nantila I tell you all in the next post..huhu

p/s : I guess this year will not be like last few years where my birthday always ends with tear drops..huhu what happened to me? Ahhh..thats for me to know and for you to wonder..hmm...

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com
suke? like la..

Thursday, September 03, 2009

Hepi Besday Cyg!

Tepat jam 12am 03/09/09.
I called my boyfy-wanted to wish him a very happy hippy pepey sweety birthday yang ke 21..
Unfortunately, he have a lot of assignments to do plus presentation that he needs to prepare sampaikan x sedar jam da kol 12 and it was his birthday already. how come?!
(tipu semata2..mane de die x sedar yang time tu da besday die sebab da ramai da yang wish..hampeh tol..)

He said to me that I'm not the 1st person to wish him. (sape kate nak jadi org 1st?huh!)
but then he mention that although I'm not the 1st person to wish him, I'm still the 1st girl in his heart (ni ayat rekaan..LOL) who wish him a happy birthday..fine..huhuhu

So, because of he is so damn busy with all of his work and both of us still have classes on Thursday and he have morning classes on Friday (but not me..I'm FREE!yay!!) we decided that we would go on a date Friday evening..break-fast together2..da lama kot x jumpe die..tau pun nak rindu kat aku..ahahahha

About his present..I've got him already.. birthday card + birthday present (sangat b'kelakian,ki3) + love shape picture holder + cute box = his feelings (x tau la die suke ke x..tibai je..peduli ape aku..LOL)

tapi, birthday card still x siap lagi..xpe2..ade mase lagi..ni baru kames..nak jumpe sok..huhu

p/s : jangan nak excited sangat2 ye cik kak oi.. hang tu ada exam! jangan lupa nooo..

MyEm0.Com~Thanks 4 reading~MyEm0.Com

suke? like la..

Wednesday, September 02, 2009

Sweettt!!

I got this from someone..

SELAMAT BERPUASA..SEMOGA MENDAPAT KEBERKATAN DARI-NYA......

JANGAN CURI2 .....
JANGAN KEJA .....


JANGAN BUAT
.....


JANGAN ASIK .....


JANGAN NAK .....

BANYAK2 LA BERSABAR......

MESTILAH SENTIASA


p/s : terasa gak bab wat keje and men game tu..tp part yg kuat tido tu TIDAK eh..ehem!LOL

......XOXO

suke? like la..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...